Antena Meniu Search
x

Video Art Safari aduce la Bucureşti poveştile de dragoste celebre care au modelat lumea. Cât ţine expoziţia

Cele mai frumoase şi mai controversate poveşti de iubire au fost, de-a lungul istoriei, fie subiect de bârfă, fie capodoperă. Despre marile iubiri s-au scris cărţi, s-au făcut filme, s-au compus melodii. Iar azi, la Bucureşti, s-a deschis o expoziţie de artă care surprinde, într-un tablou sau o fotografie, celebre poveşti de dragoste. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 29.06.2023, 21:53

Vezi și

"Aceasta cameră prezintă peste 1.000 de povesti de dragoste cu dragostea aşa cum este ea în viaţa reală. Un cuplu la mare, la munte, la masa în familie, cu iubire, dar şi cu ceartă", arată Mădălina Iacob, reporter Observator.

Capodoperele iubirii la Art Safari

De când e lumea şi pământul oamenii s-au iubit. Uneori, împotriva normelor şi a tuturor. Uneori, dragostea venea la pachet şi cu ceva picant - el era puţin căsătorit, ea venea dintr-o familie prea săracă. Sau invers. Iar asta a dus fie la drame, fie la războaie. "Eu v-aş recomanda să descoperiţi în Palatul Dacia România de pe Lipscani bătălia dintre bine şi rău. Oare cine o să câştige?", spune Ioana Ciocan, CEO Art Safari.

Încercăm să găsim răspunsul la întrebare făcând câţiva paşi printr-o expoziţie eveniment, cum nu aţi mai văzut în România. E o premieră naţională care deschide sezonul de vară Art Safari. Love Stories prezintă o colecţie de portrete şi poveşti celebre de iubire, care vine direct de la Londra. 

Pe acelaşi subiect

"Familia Regală şi-a trăit toată viaţa în obiectivul paparazzilor, pornind de la Elisabeta a II-a şi ducele de Edinburgh, din momentul în care au devenit un cuplu, apoi au avut copii şi la un moment dat au decis să devină mult mai vizibili şi mai deschişi, iar asta a făcut să fie din ce în ce mai fotografiaţi respectând, totuşi, o oarecare distanţă", explică Lucy Peltz, curator expoziţia Love Stories Londra.

Chiar şi aşa, Elisabeta a II-a rămâne cea mai fotografiată femeie a lumii. Cu siguranţă ar fi fost depăşită de fosta ei noră, Diana. Dacă viaţa acesteia nu s-ar fi oprit brusc, într-un pasaj din Paris, în timp ce încerca să scape de paparazzi. 21 de ani mai târziu, fiul ei mai mic, Harry, decide să iasă din obiectivul fotografilor şi din Familia Regală. Toate aceste poveşti de dragoste şi multe altele, sunt surprinse într-o expoziţie originală. 

"Să nu cumva sa veniti fara baterie la telefon pentru ca toate aceste personaje vor avea nevoie de foarte multe fotografii", recomandă Ioana Ciocan, CEO Art Safari. Dragostea pluteşte în aer, pe Lipscani, până la toamnă, pe 10 septembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Entertainment » Art Safari aduce la Bucureşti poveştile de dragoste celebre care au modelat lumea. Cât ţine expoziţia