Antena Meniu Search
x

Video Cum ar trebui să rămână Regele Mihai în amintirea românilor. Producătorul John Florescu, despre noul documentar "Regele Mihai: Drumul către casă"

Astăzi se împlineşte un veac de la naşterea ultimului monarh al românilor. Regele Mihai este omagiat, cu această ocazie, printr-un nou documentar - Regele Mihai: Drumul către casă, care îi prezintă povestea nespusă din exil şi reîntoarcerea dificilă în propria patrie.

de Redactia Observator

la 25.10.2021, 14:35

Vezi și

Producţia a fost filmată nu doar în România, ci şi în Marea Britanie şi în Elveţia. Documentarul prezintă -în premieră- şi înregistrări cu Prinţului Philip, Duce de Edinburgh, obţinute cu puţin timp înainte de retragerea din viaţa publică. 

Vorbim despre o capodoperă, care a luat naştere după o muncă minuţioasă a producătorului executiv, John Florescu şi a unei întregi echipe de români. De altfel, John Florescu nu documentează pentru prima dată fragmente din istoria noastră.

Cum ar trebui să rămână Regele Mihai în amintirea românilor

John Florescu, producatorul executiv al acestui documentar, precum si al documentarelor "Razboiul Regelui" (2016) si "Maria: Inima României" (2018).

Pe acelaşi subiect

Acest nou film este concentrat pe o parte din viata Regelui despre care nu stim foarte multe. Celalalt film se incheie cu el urcandu-se intr-un tren catre libertate, catre vest, pentru a pleca impreuna cu mama sa la Laussane. Era, de fapt, foarte ingrijorat ca trenul ar fi putut ajunge in Moscova.

Deci noul film incepe din 1945 si se incheie la Curtea de Arges in 2017. Acopera viata Regelui, in Anglia, Elvetia, Italia unde a avut, as spune, o viata foarte dificila si plina de provocari, diferite de greutatile pe care le-a intalnit in primii 23 de ani.

Cât de mari au fost provocările cu care a venit aceasta producţie şi cum a rămas sau cum ar trebui să rămână Regele Mihai în amintirea românilor, aflaţi din video de mai sus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Entertainment » Cum ar trebui să rămână Regele Mihai în amintirea românilor. Producătorul John Florescu, despre noul documentar "Regele Mihai: Drumul către casă"