Antena Meniu Search
x

Video Ediția cu numărul 25 a Festivalului George Enescu începe cu restricții și mai puțini spectatori: "Încă se simte că le e frică să vină"

Ediţia aniversară cu numărul 25 a Festivalului Internaţional George Enescu începe azi, cu prezenţă redusă în săli şi mai puţini spectatori străini decât în ultimii ani. Fiecare dintre cele 40 de orchestre care sosesc la Bucureşti vin cu propriile reguli, însă masca trebuie purtată indiferent de locaţie. Sala Palatului se va umple doar pe jumătate, iar la Ateneu doar pentru 70% dintre locuri sunt bilete puse la vânzare.

de Redactia Observator

la 28.08.2021, 21:49

Vezi și

40 de dirijori, 50 de orchestre, 3500 de artişti şi peste 80 de concerte în 30 de zile. Este cea mai mare ediţie din istoria Festivalului Internaţional George Enescu. Un efort uriaş într-o perioadă plină de provocări.

Mihai Constantinescu, director Festivalul George Enescu: Va fi foarte greu. De exemplu avem două orchestre din Germania, fiecare merge pe alt scenariu. Olandezii două orchestre alt scenariu, francezii la fel. Pentru că ei au niste reguli pe care le-au adoptat și guvernul lor le-a adoptat sau landul lor și pe care trebuie să le respectăm noi. 

Spectatorii vor putea intra la concertele de la Ateneu în baza unui test PCR, a certificatului de vaccinare sau dacă pot dovedi că au trecut recent prin boală. La Sala Palatului, nu vor exista astfel de condiţii. În schimb, masca e obligatorie peste tot.

Mihai Constantinescu, director Festivalul George Enescu: La Ateneu sigur 70%. La Sala Palatului mergem la mai puțin. Am mers cam la 50% ocupare, tocmai în ideea de a proteja.

Pe acelaşi subiect

Deşi vor cânta în faţa unor săli pe jumătate goale, artiştii abia aşteaptă să urce pe scenă

Pandemia îi ţine departe, însă, pe melomanii care veneau aici din străinătate. În schimb, pentru prima oară, concertele pot fi vizionate online în toată lumea.

Mihai Constantinescu, director Festivalul George Enescu: Concertele vor putea fi vizionate nu numai la momentul desfășurării ci în cursul a 12 ore, deci americanii vor putea să vadă concertele când se trezesc, chinezii, japonezii, coreeni, la fel.

Deşi de obicei întregul festival era sold out dinainte să înceapă, acum mai sunt bilete disponibile. 

Mihai Constantinescu, director Festivalul George Enescu: Astăzi încă se simte că le e frică să vină, încă le este frică să între într-o sală. Unora nu le convine faptul că trebuie să fie testați.

O prezenţă specială va fi actorul Robert Powell, care l-a jucat pe Iisus în filmul lui Franco Zefirelli.

Pe lângă evenimentele de la Bucureşti, Festivalul Enescu se va desfăşura în alte 10 oraşe din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Entertainment » Ediția cu numărul 25 a Festivalului George Enescu începe cu restricții și mai puțini spectatori: "Încă se simte că le e frică să vină"