Festivalul George Enescu 2021 are loc în perioada 28 august - 26 septembrie. Cine sunt participanţii
Ediţia din acest an a Festivalului George Enescu începe sâmbătă, pe 28 august, urmând ca festivalul să ţină până duminică, 26 septembrie.
- Orchestra Filarmonicii George Enescu deschide Festivalul George Enescu 2021.
Ar urma să fie a 25-a ediţie a renumitului festival care a fost inaugurat în 1958 şi care s-a desfăşurat, iniţial, la un interval de câte trei ani, ulterior, respectiv din 2001, trecându-se la un interval de câte doi ani.
Cea mai mare parte a Festivalului George Enescu se desfăşoară la Ateneul Român din Bucureşti sau la Sala Palatului, însă vor fi organizate evenimente inclusiv la Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj-Napoca, la Filarmonica Mihail Jora din Bacău, la Filarmonica de Stat din Sibiu sau la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin şi la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, ambele din Constanţa.
Orchestra Filarmonicii George Enescu deschide Festivalul George Enescu 2021
În mod tradiţional, Orchestra Filarmonicii George Enescu deschide Festivalul George Enescu 2021 cu un spectacol care ar urma să aibă loc pe 28 august, la Bucureşti, de la ora 19.30. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului, iar în prim plan se află Paavo Jarvi, dirijor, Hilary Hahn, vioară, şi Sarah Nemţanu, concertmaestru.
Pe parcursul spectacolului de sâmbătă, 28 august, ar urma să fie interpretate următoarele arii: Enescu - Rapsodia română în re major op.11 nr. 2, Sibelius - Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47 şi Rahmaninov - Simfonia nr. 2 în mi minor op. 27.
Participanţi din numeroase ţări, aşteptaţi la Festivalul George Enescu 2021
Pe lângă Orchestra Filarmonicii George Enescu, la ediţia din acest an a Festivalului George Enescu sunt aşteptate nume grele din întreaga lume, festivalul fiind şi o sărbătoare a diversităţii.
Astfel, pe parcursul a circa 30 de zile sunt programate spectacole care să aibă în prim plan artişti din Republica Moldova, Croaţia, Marea Britanie, Germania, Elveţia, Grecia, Olanda, Franţa sau Ungaria.
Vorbim despre Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova, Orchestra Filarmonică din Zagreb, London Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin, Orchestra de Cameră din Lausanne sau Orchestra de Stat din Atena, dar şi de recitaluri susţinute de Maria Joao Pires (Portugalia), Yeon Min Park (Coreea de Sud), Rohan McCullough (Marea Britanie) sau Maxim Vengerov (Israel).
Un punct de atracţie al festivalului îl reprezintă prezenţa în România a actorului Robert Powell, cunoscut după ce l-a interpretat pe Iisus în pelicula "Iisus din Nazareth". Robert Powell, nominalizat la Bafta şi câştigător al unor premii de interpretare la Paris şi Veneţia, face parte din spectacolul "Claude Debussy – O viață pasională", spectacol pus în scenă alături de Rohan McCullough, Clive Conway şi Nathan Tinker.
Spectacolul ce îl are pe Robert Powell în prim plan va fi pus în scenă la Sibiu, pe 3 septembrie, în cadrul Festivalului George Enescu 2021.
Festivalul George Enescu 2021 se termină pe 26 septembrie, zi când sunt programate trei spectacole diferite. Avem spectacolul susţinut de Orchestra Simfonică WDR din Koln, la Sala Auditorium, de la 10.30, avem spectacolul "Les Arts Florissants" la Ateneul Român, de la 16.30, şi avem spectacolul susţinut de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam, la Sala Palatului, de la ora 19.30.
Întregul program al festivalului poate fi vizionat AICI.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰