Antena Meniu Search
x

Video Festivalul de la Veneţia. Filmul care a stârnit cele mai controversate reacţii: povestea Priscillei, care l-a întâlnit pe Elvis la doar 14 ani

Filmul "Poor Things", cu Emma Stone în rolul principal, a câştigat marele premiu, Leul de Aur, la festivalul de film de la Veneţia. Surpriza a venit din partea unei tinere actriţe de 25 de ani, care a fost apreciată cu trofeul pentru cea mai buna interpretare feminină, din controversatul lungmetraj, Priscilla. 

de Redactia Observator

la 10.09.2023, 20:36

Vezi și

Un film ce spune povestea unei tinere din Epoca Victoriană care s-a sinucis, dar a fost readusă la viaţă de un om de ştiinţă, este marele câştigător al ediţiei de anul acesta a Festivalului de la Veneţia. Pelicula, care a primit ovaţii timp de opt minute, se bazează pe romanul cu acelaşi nume, din 1992. 

Poor Things trailer: "Sunt Bella Baxter şi acolo există o lume de care să ne bucurăm, pe care să o navigăm. Ţelul oricui este să progreseze, să evolueze."

Regizorul Yorgos Lanthimos lucrează la lungmetrajul "Poor Things" încă din 2009. 

Filmul care prezintă povestea dintre Priscilla, de 14 ani, şi Elvis, de 24

Pe acelaşi subiect

Premiul pentru cea mai bună actriţă i-a revenit lui Cailee Spaeny pentru rolul său din Priscilla. În regia Sofiei Coppola, lungmetrajul despre viaţa Priscillei Presley a stârnit reacţii controversate.

Deşi iniţial filmul a fost lăudat, criticii spun acum că pelicula este înfiorătoare, din cauză că prezintă în detaliu povestea de dragoste dintre Priscilla, pe atunci în vârstă de doar 14 ani, şi Elvis, de 24 de ani. 

"Green Border" a luat premiul special al juriului

Anul acesta, filmul "Green Border", care descrie soarta tragică a migranţilor din Siria, Afganistan şi Africa, trimişi între Polonia şi Belarus în 2021, a primit premiul special al Juriului.

Ediţia Festivalului de film de la Veneţia de anul acesta a fost sub semnul controverselor, de la greva actorilor şi scenariştilor, care a împiedicat starurile de la Hollywood să vină în Italia, la participarea lui Woody Allen, acuzat de pedofilie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Entertainment » Festivalul de la Veneţia. Filmul care a stârnit cele mai controversate reacţii: povestea Priscillei, care l-a întâlnit pe Elvis la doar 14 ani