Antena Meniu Search
x

Exclusiv Fiul lui Sergiu Celibidache, despre filmul Cravata galbenă în care va juca actorul John Malkovich: Pentru tata a fost un fel de dor de ţară

Ce au în comun legendarul dirijor Sergiu Celibidache şi celebrul actor John Malkovich? Cravata galbenă este răspunsul, filmul în care megastarul cinematografiei americane îl va întruchipa pe român. Artistul american nu a fost ales întâmplător. Îl recomandă ... nebunia din rolurile sale de ciudat, cu bogate trăiri interioare, mărturiseşte pentru Observator fiul dirijorului care este şi regizorul şi scenaristul filmului.

De Redactia Observator la 18.09.2021, 21:17
Vezi și

Sergiu Celibidache, dirijorul român, asemănat cu un vulcan, artistul care hipnotiza audienţa chiar de la primele acorduri ale orchestrei. Într-o lume rigidă, maestrul născut la Roman în urmă cu peste un secol trăia intens fiecare sunet, iar mişcările lui şocau şi încântau în acelaşi timp. 

Sunt trăiri pe care numai actorul John Malkovich le putea reda pentru a recompune personalitatea marelui dirijor, povesteşte fiul lui Sergiu Celibidache, cel care a regizat şi scris scenariul filmului "Cravata galbenă."

Serge Ioan Celibidache, fiul dirijorului: Are capacitatea de a acoperi nişte extreme. Tatăl meu era şi foarte sensibil şi puţin nebun. Era nevoie de cireaşa de pe tort, să avem şi noi un reprezentant cultivat, un om cu mare statură şi cu nişte referinţe intelectuale.

De la critic muzical la dirijor

Pe acelaşi subiect

Carismaticul actor a făcut roluri memorabile în peste 70 de filme, cu predilecţie în cele de psihopat, ciudat sau criminal. Nu este însă la prima sa legătură cu muzica. În urmă cu opt ani a apărut pe scena festivalului George Enescu, într-un spectacol-concert în care a dat viaţă unui alt personaj diabolic. Anul trecut, John Malkovich s-a întors din nou printre instrumentele muzicale, pe post de critic muzical. 

De la critic muzical la dirijor nu a fost decât un pas. Filmările pentru pelicula "Cravata galbenă" vor începe în primăvara anului viitor. Un titlu cu profunde semnificaţii, mărturiseşte fiul maestrului român. 

Serge Ioan Celibidache, fiul dirijorului:  A fost un cadou dat de la tatăl lui, Demostene, după nişte rezultate bune la şcoală. Când a anunţat la 18 ani că el are alte gânduri decât să continue şcoala normală sau de matematici a fost, bineînţeles o mare dezamăgire pentru tatăl lui.  Când a anunţat că pleacă, a întrebat dacă poate să plece cu cravata şi Demostene a spus că nu: cravata asta rămâne aici. A rămas un fel de punct de referinţă, un fel de dor de ţară

Sergiu Celibidache a plecat din ţară în 1936 şi nu şi-a mai revăzut părinţii. A dirijat concerte pe marile scene ale lumii, dintre care peste 400 numai cu filarmonica din Berlin. Filmul despre viaţa sa va fi lansat în 2023. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Entertainment » Fiul lui Sergiu Celibidache, despre filmul Cravata galbenă în care va juca actorul John Malkovich: Pentru tata a fost un fel de dor de ţară

Breaking News

Val de aer polar peste România. De luni, vremea se schimă radical în toată țara. Prognoza meteo până...

Val de aer polar peste România. De luni, vremea se schimă radical în toată țara. Prognoza meteo până în 9 ianuarie