Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Liam Neeson se retrage din filmele de acţiune. Anunţul făcut de actor la 72 de ani

Liam Neeson pare gata să pună punct carierei sale, cel puţin când vine vorba despre filmele de acţiune. Celebrul actor, acum în vârstă de 72 de ani a făcut anunţul într-un interviu acordat revistei People.

de Redactia Observator

la 24.10.2024 , 11:12

Liam Neeson Liam Neeson se retrage din filmele de acţiune - Profimedia

Liam Neeson se retrage din filmele de acţiune. Potrivit Daily Mail, actorul irlandez dă vina pe vârsta înaintată. Acesta recunoaşte că rolurile din filmele de acţiune îl solicită prea mult, iar cascadoriile ies deja din discuţie.

"Am 72 de ani. Trebuia să se oprească la un moment dat", a mărturisit el miercuri, pentru revista People. "Nu poţi păcăli publicul. Nu vreau ca Mark (n.r. dublura sa) să poarte bătăliile în locul meu", adaugă actorul.

Deşi nu a vorbit limpede despre data exactă de la care se va retrage, indiciile sugerează că acest moment va veni în 2025. 

Articolul continuă după reclamă

Cariera lui Liam Neeson

Pe acelaşi subiect

Liam Neeson are o carieră de peste patru decenii. Născut pe 7 iunie 1952 în Ballymena, Irlanda de Nord, Neeson și-a început drumul artistic pe scenele de teatru. După câțiva ani în teatru și roluri minore în filme și seriale, a început să atragă atenția criticilor în anii '80, mai ales după apariția sa în "Excalibur" (1981), unde a jucat rolul cavalerului Gawain. Totuși, marile sale oportunități de la Hollywood au venit în anii '90, când a fost distribuit în filme importante precum "The Bounty" (1984) și "The Mission" (1986).

Cariera lui Liam Neeson a cunoscut un punct culminant în 1993, când a interpretat rolul principal în filmul "Schindler's List", regizat de Steven Spielberg. Performanța sa remarcabilă în rolul lui Oskar Schindler, un industriaș german care a salvat mii de evrei în timpul Holocaustului, i-a adus o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor, precum și recunoașterea internațională. Filmul a devenit un reper cultural, iar Neeson a fost aclamat pentru capacitatea sa de a combina forța emoțională cu subtilitatea în interpretare.

După succesul din "Schindler's List", Liam Neeson a continuat să exploreze o gamă largă de personaje, de la eroi istorici și figuri religioase, până la personaje de acțiune. A jucat în filme precum "Michael Collins" (1996), unde a interpretat liderul irlandez, și "Star Wars: Episode I – The Phantom Menace" (1999), în rolul maestrului Jedi Qui-Gon Jinn. A devenit rapid o figură familiară și îndrăgită în blockbustere, dar nu s-a limitat doar la filmele comerciale, menținând un echilibru între drame și filme de acțiune.

În ultimii ani, Liam Neeson s-a remarcat și în genul filmelor de acțiune, datorită succesului enorm al francizei "Taken" (2008-2014), unde a jucat rolul fostului agent CIA Bryan Mills. Această serie a redefinit imaginea sa ca actor de acțiune și i-a adus o nouă generație de fani. Deși a trecut de vârsta de 70 de ani, Neeson continuă să fie activ în industrie, fiind apreciat atât pentru talentul său dramatic, cât și pentru prezența impunătoare pe ecran, care l-a transformat într-un actor de referință în cinema-ul modern.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să faceţi cumpărături de Black Friday, în rate?
Observator » Entertainment » Liam Neeson se retrage din filmele de acţiune. Anunţul făcut de actor la 72 de ani