Antena Meniu Search
x

Noul film "Albă ca Zăpada" renunţă la "pitici" pentru a nu jigni persoanele cu nanism. Prinţesa, "independentă şi feministă", nu va mai fi salvată de prinţ

Lansarea filmului "Albă ca Zăpada", o adaptare modernizată a filmului din 1937 şi a basmului fraţilor Grimm, stârneşte deja numeroase dezbateri în Statele Unite. Disney a prezentat o avanpremieră a viitorului remake live-action "Albă ca zăpada" în care prinţesa este înconjurată nu de cei şapte pitici, ci de şapte "creaturi magice". În acelaşi timp, studioul a anunţat că lansarea filmului, programată pentru 22 martie 2024, a fost amânată pentru primăvara anului 2025. Este posibil ca întârzierea să fie cauzată de greva scenariştilor şi actorilor de la Hollywood.

de Redactia Observator

la 31.10.2023, 20:13

Vezi și

Disney a ţinut să adapteze povestea fraţilor Grimm, publicată în 1812 şi care a inspirat filmul de animaţie din 1937, pentru a o aduce în actualitate.

Noua adaptare Disney a filmului "Albă ca Zăpada", fără cei şapte pitici

Departe de prinţesa candidă şi docilă înfăţişată în prima adaptare, această nouă prinţesă este independentă şi feministă. "Nu va fi salvată de prinţ şi ea va fi cea care va stabili regulile", a explicat Gal Gadot, care o va interpreta pe malefica mamă vitregă, într-un interviu acordat Entertainment Weekly.

Pentru a o interpreta pe eroină, studiourile au angajat-o pe Rachel Zegler, care s-a făcut remarcată în remake-ul lui Steven Spielberg al filmului "West Side Story".

Pe acelaşi subiect

Val de controverse pe Internet

Pe reţelele de socializare, actriţa americană, de origine polono-columbiană, a fost iniţial supusă unui număr mare de comentarii rasiste. Ea a făcut, de asemenea, numeroase comentarii cu privire la concepţia sa despre personaj, explicând că nu mai este anul "1937", că Albă ca Zăpada nu avea nevoie să fie salvată şi că sărutul prinţului care a trezit-o pe tânăra adormit a fost, în ochii ei, o "hărţuire". Ceea ce i-a supărat pe mulţi, relatează news.ro.

În ceea ce-i priveşte pe Grumpy, Sneezy şi pe tovarăşii lor, aceştia nu vor mai fi pitici, ci "creaturi magice" pentru a evita orice formă de discriminare împotriva persoanelor cu nanism.

Studiourile Disney fuseseră ţinta unor critici dure din partea actorului Peter Dinklage, care l-a interpretat pe Tyrion Lannister în serialul "Game Of Thrones". "Sunteţi progresişti într-un fel, dar încă spuneţi povestea asta înapoiata despre şapte pitici care trăiesc împreună într-o peşteră, ce naiba faceţi? Nu am făcut nimic pentru a promova cauza?", a exclamat el în timpul unui podcast în ianuarie 2022.

Cu toate acestea, prima fotografie din film publicată vineri confirmă faptul că, chiar dacă nu se mai numesc "pitici", cele şapte personaje vor face într-adevăr parte din film.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Entertainment » Noul film "Albă ca Zăpada" renunţă la "pitici" pentru a nu jigni persoanele cu nanism. Prinţesa, "independentă şi feministă", nu va mai fi salvată de prinţ