Antena Meniu Search
x

Video "Five Nights at Freddy's" a spulberat aşteptările în box office. Filmul horror a strâns 130 de milioane de dolari pe plan global

Thrillerul "Five Nights at Freddy's", produs de Universal şi Blumhouse, a spulberat aşteptările în box office cu un debut de 78 de milioane de dolari în weekendul de Halloween, scrie Variety.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 10:55

"Five Nights at Freddy's" a spulberat aşteptările în box office. Filmul horror a strâns 130 de milioane de dolari pe plan global
"Five Nights at Freddy's" a spulberat aşteptările în box office. Filmul horror a strâns 130 de milioane de dolari pe plan global - Profimedia Images

Aceste vânzări de bilete sunt cu atât mai impresionante cu cât filmul de groază a intrat simultan pe Peacock, serviciul de streaming deţinut de NBCUniversal. Este al doilea cel mai bun weekend de deschidere pentru o lansare în streaming de o zi, după aventura Marvel din 2021 a Disney, "Black Widow" (80 de milioane de dolari în cinematografe şi 60 de milioane de dolari pe Disney+) şi cel mai bun din istorie pentru lansările hibrid ale Universal şi Peacock, depăşind continuările "Halloween Kills" din 2021 (49 de milioane de dolari) şi "Halloween Ends" din 2022 (40 de milioane de dolari).

"Five Nights at Freddy's", cel mai bun debut horror al anului

La începutul weekendului, se aştepta ca "Five Nights at Freddy's" să strângă cel puţin 50 de milioane de dolari, ceea ce ar fi fost un start uriaş pentru acest gen de film. Acum este cel mai bun debut horror al anului, depăşind începuturile unor francize mai cunoscute precum "Scream VI" (44,4 milioane de dolari) şi "The Nun II" (32 de milioane de dolari). Printre numeroasele sale recorduri, "Five Nights at Freddy's" a obţinut şi al doilea cel mai bun weekend de deschidere pentru o adaptare de joc video, după superproducţia din acest an "The Super Mario Bros. Movie" (146,3 milioane de dolari).

Bazat pe popularul joc video, "Five Nights at Freddy's" îl are ca protagonist pe Josh Hutcherson în rolul unui paznic de noapte într-un local abandonat, asemănător cu Chuck E. Cheese, care descoperă că mascotele animatronice sunt predispuse la crimă. Recenzile sunt teribile (are un scor de 25% pe Rotten Tomatoes), dar asta nu contează, deoarece publicul a apreciat filmul PG-13, care are un A- pe CinemaScore. Filmul cu un buget de 20 de milioane de dolari este deja un câştigător în cinematografe.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Killers of the Flower Moon", scădere abruptă de 61% în al doilea weekend de la lansare

"Killers of the Flower Moon" al lui Martin Scorsese a înregistrat o scădere abruptă de 61% în al doilea weekend de la lansare. Filmul, cu Leonardo DiCaprio şi Robert De Niro în rolurile principale, s-a clasat pe locul al treilea, cu 9 milioane de dolari din 3.632 de săli. Până în prezent, a generat 40,6 milioane de dolari în box office-ul intern şi 88 de milioane de dolari la nivel global.

"Killers of the Flower Moon" s-a clasat din nou în urma "Taylor Swift: The Eras Tour", care a adăugat 14,7 milioane de dolari în al treilea weekend pe marele ecran. Filmul-concert, care este distribuit de AMC Theatres şi nu rulează în timpul săptămânii, a generat până în prezent 149,3 milioane de dolari în America de Nord şi 203 milioane de dolari la nivel global.

"Priscilla", regizat de Sofia Coppola, a început în forţă

În rândul lansărilor speciale, "Priscilla", de la A24, a început în forţă, cu 132.139 de dolari de pe patru ecrane (33.035 de dolari pe ecran) în New York şi Los Angeles. Regizat de Sofia Coppola şi cu Cailee Spaeny şi Jacob Elordi în rolurile principale, filmul urmăreşte viaţa Priscillei Presley şi relaţia ei cu regele Rock and Roll. "Priscilla", un film bine recenzat şi foarte diferit de filmul biografic "Elvis", realizat de Baz Luhrmann în 2022, va rula la nivel naţional din 3 noiembrie.

Pe locul al patrulea, documentarul creştin "After Death" despre experienţele din apropierea morţii a încasat 5,1 milioane de dolari în prima săptămână de la lansare. 

Imediat după el, "The Exorcist - Beliver" a obţinut încasări de 3,1 milioane de dolari. La fel ca originalul, filmul se concentrează pe personaje posedate de forţe supranaturale, cu feţele acoperite de răni, pe o coloană sonoră uneori anxioasă şi cu o apariţie a lui Ellen Burstyn care a jucat în producţia din 1973.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Entertainment » "Five Nights at Freddy's" a spulberat aşteptările în box office. Filmul horror a strâns 130 de milioane de dolari pe plan global