Antena Meniu Search
x

Pelicula "Civil War", cu Kirsten Dunst, pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend. Ce alte filme apar în top

Thrillerul distopic produs de studioul A24 "Civil War" a obţinut 10,7 milioane de dolari din 3.838 de săli în ziua lansării şi în avanpremieră, acumulând în weekendul de debut 25,7 de milioane de dolari în box office-ul nord-american, potrivit news.ro.

de Redactia Observator

la 15.04.2024, 10:17

Pelicula "Civil War", cu Kirsten Dunst, pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend. Ce alte filme apar în top
Pelicula "Civil War", cu Kirsten Dunst, pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend. Ce alte filme apar în top - Profimedia Images

Cifra de debut reprezintă cea mai mare încasare din ziua de deschidere pentru A24, depăşind cele 5,1 milioane de dolari obţinute de "Hereditary" din 2018 la primele sale proiecţii. 

Kirsten Dunst conduce "Civil War", ea fiind o fotojurnalistă care navighează într-un conflict brutal între guvernul american şi forţele secesioniste. Wagner Moura, Cailee Spaeny, Nick Offerman şi Stephen McKinley Henderson sunt, de asemenea, protagonişti. Alex Garland a scris scenariul şi a regizat filmul. 

Producţia filmului "Civil War" a costat 50 de milioane de dolari

Producţia filmului "Civil War" a costat 50 de milioane de dolari, la care se adaugă costuri suplimentare pentru marketing şi distribuţie. Este cel mai mare proiect de anvergură de până acum pentru studioul independent, după ce în urmă cu doi ani a strâns 225 de milioane de dolari de la investitori şi a primit o evaluare de 2,5 miliarde de dolari.

Pe acelaşi subiect

După două săptămâni în fruntea clasamentului intern, "Godzilla x Kong: The New Empire" a coborât pe locul al doilea, după ce vineri a obţinut 3,9 milioane de dolari. Aceasta este în scădere cu 54% faţă de a doua vineri, săptămâna trecută, când a obţinut 8,5 milioane de dolari. Filmul a depăşit sâmbătă 150 de milioane de dolari pe piaţa internă, alături de cele peste 225 de milioane de dolari în străinătate.

"Ghostbusters: Frozen Empire" a ajuns pe locul al treilea

"Ghostbusters: Frozen Empire" a ajuns pe locul al treilea. Comedia supranaturală de la Sony se apropie de 100 de milioane de dolari pe plan intern, trecând acum de 92 de milioane de dolari. Pentru comparaţie, după patru weekenduri de lansare în 2021, predecesorul "Ghostbusters: Afterlife" ajunsese la 117 milioane de dolari pe plan intern, în drum spre un final de 129 de milioane de dolari.

Universal ocupă locul al patrulea cu animaţia "Kung Fu Panda 4", care a generat venituri de 5,5 milioane de dolari, totalul intern fiind de 173,4 milioane de dolari.

Pe locul cinci, "Dune. Part Two" a acumulat 4,3 milioane de dolari, la nivel mondial veniturile ajungând la 683 de milioane de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că există vreo şansă ca speranţa de viaţă să crească în România?
Observator » Entertainment » Pelicula "Civil War", cu Kirsten Dunst, pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend. Ce alte filme apar în top