Antena Meniu Search
x

Video Premiile BAFTA 2024. Oppenheimer se bate la nominalizări cu Poor Things. Prinţul William, invitat de onoare la gala din această noapte

Premiile BAFTA 2024. Diseară, la Londra, are loc ceremonia de decernare a premiilor BAFTA. Prinţul William este invitat de onoare, în calitate de preşedinte al Academiei Britanice de Film și Arte de Televiziune. Desigur, covorul roşu aşteaptă paşii cineaştilor celebri. Mai ales că, anul acesta, pelicula Oppenheimer deshide lista nominalizărilor.

de Redactia Observator

la 18.02.2024, 21:23

Vezi și

Pelicula lui Christopher Nolan "Oppenheimer" este cea care conduce lista nominalizărilor din acest an pentru premiile BAFTA, cunoscute şi ca Oscarurile Marii Britanii. Filmul, care spune povestea celui care a creat bomba atomică și care s-a luptat pentru tot restul vieții cu consecințele mortale ale invenției sale, se luptă pentru 13 titluri, inclusiv cel pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun actor în rol principal. 

Poor Things concurează pentru 11 categorii

Cel mai mare rival al său nu este însă Barbie, ci Poor Things. Comedia romantică, regizată de cineastul grec Yorgos Lanthimos, cu Emma Stone în prim-plan, concurează pentru 11 categorii. Barbie, filmul care a avut cel mai mare succes, anul trecut, are numai cinci nominalizări la premiile BAFTA.

Al treilea loc în topul celor mai nominalizate pelicule îl ocupa, la egalitate, Killers of the Flower Moon, dramă western regizată de Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio şi Robert De Niro, precum şi drama istorică The Zone of Interest, scrisă şi regizată de Jonathan Glazer. 

Invitatul de onoare va fi prințul William

La Royal Festival Hall de pe Southbank din Londra, covorul roşu a fost întins, încă din această dimineaţă. Invitatul de onoare va fi prințul William, care va fi nevoit să participe singur. Prințesa Kate va rămâne acasă anul acesta, pentru a-și continua recuperarea medicală după intervenţia chirurgicală suferită în ianuarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Entertainment » Premiile BAFTA 2024. Oppenheimer se bate la nominalizări cu Poor Things. Prinţul William, invitat de onoare la gala din această noapte