Antena Meniu Search
x

Video Supărare după ce Margot Robbie nu a fost nominalizată la Oscar: "Cum adică? Un film despre demontarea patriarhatului, feminism şi puterea femeilor"

Scandal după nominalizările la premiile Oscar. Academia Americană de Film este criticată pentru că le-a ignorat pe regizoarea peliculei Barbie şi pe actriţa din rolul principal, Margot Robbie. În schimb, Ryan Gosling, care îl interpretează pe Ken, se află pe lista celor mai buni actori. Starul canadian a susţinut că şi colegele sale meritau o şansă la cea mai râvnită statuetă din industria cinematografiei.   

de Redactia Observator

la 24.01.2024, 22:13

Vezi și

Filmul Barbie a fost nominalizat la 8 categorii pentru premiile Oscar: cel mai bun film, scenariu, dar și cel mai bun actor într-un rol secundar. De pe listă, însă, au lipsit Margot Robbie, în rolul păpuşii Barbie, și Greta Gerwig, regizoarea peliculei. Ryan Gosling a criticat public deciza Academiei Americane de Film.  

Ryan Gosling, dezamăgit de nominalizările la Oscar 2024

  • Ryan Gosling, actor: Sunt foarte onorat să fiu nominalizat (...), într-un an cu foarte multe filme de succes. (...) Totuși, nu există Ken fără Barbie și nu există un film Barbie fără Greta Gerwig și Margot Robbie, doi oameni responsabili pentru acest film istoric și celebrat la nivel global. 

Greta Gerwig a scris istorie şi un scenariu care a generat venituri de peste 1,4 miliarde de dolari. Barbie a reușit să ajungă cap de listă în topul filmelor cu cele mai mari încasări din 2023. 

Pe acelaşi subiect
  • Jake Coyle, film writer: Cel mai surprinzător este că Gerwig nu a fost nominalizată pentru cel mai bun regizor. Cred că foarte mulți oameni credeau că o să fie. Este o categorie dificilă, într-adevăr, cineva bun urma să nu fie numit. Nu doar o persoană, ci mai multe, dar a fost chiar o surpriză. 

Supărare după ce Margot Robbie, actrița din Barbie, nu a fost nominalizată la Oscar

După cum era de aşteptat, decizia Academiei de Film din Statele Unite a stârnit reacții vehemente și pe rețelele sociale.

  • Mary Steven, influencer: În anul Barbenheimer, să nu o nominalizezi pe Margot Robbie pentru cea mai bună actriță... "I am just Ken" (n.r. - muzică din Barbie) a fost nominalizată pentru cea mai bună piesă. Nu este corect pentru mine, trebuie să fiu sinceră cu voi. 
  • Ashton Ray, influencer: Cum adică? Două femei care au stat la baza celui mai de succes film al anului 2023 nu au nominalizate pentru Oscar? Un film despre demontarea patriarhatului, feminism şi puterea femeilor... Cele două staruri din film nu au fost nominalizate, dar bărbații au fost. Ok, super. 

Barbie a ajuns pe locul 14 în lista filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, imediat după Frozen 2 sau Top Gun: Maverick. Decernarea premiilor Oscar va avea loc pe 10 Martie, la teatrul Dolby de la Hollywood. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Entertainment » Supărare după ce Margot Robbie nu a fost nominalizată la Oscar: "Cum adică? Un film despre demontarea patriarhatului, feminism şi puterea femeilor"