Antena Meniu Search
x

Prima reacţie a lui Johnny Depp, după ce a câştigat procesul de defăimare împotriva fostei soţii Amber Heard: "Juriul mi-a dat viața înapoi”

Johnny Depp a câştigat procesul de defăimare împotriva fostei sale soţii Amber Heard şi va primi daune de 15 milioane de dolari, potrivit BBC. Actorul a recunoscut că este bucuros că, după 6 ani, juraţii i-au oferit viaţa înapoi şi le-a mulţumit tuturor celor care l-au sprijinit în această perioadă. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 02.06.2022, 15:41

După ce a fost citit verdictul, hashtag-urile #HeDidIt și #TruthWins au început să fie populare pe Twitter, pe măsură ce susținătorii lui Depp, o parte din ei chiar aşteptând în afara tribunalului veşti bune, au sărbătorit victoria actorului.

În prima declaraţie pe care a făcut-o, Johnny Depp a deplâns cei şase ani din viaţa lui şi a familiei sale, „schimbaţi pentru totdeauna” de aticolul de opinie publicat de fosta lui soţie Amber Heard în publicaţia Washington Post. În cele din urmă juriul a constatat că articolul a fost defăimător. Actorul a fost exclus la momentul respectiv din faimoasa producţie „Piraţiii din Caraibe” și înlocuit cu actorul Mads Mikkelsen în al treilea film al industriei Warner Bros, „Fantastic Beasts”, care a fost lansat în aprilie.

„Cu şase ani în urmă, viaţa mea, viaţa copiilor mei, viaţa celor apropiaţi mie şi de asemenea viaţa acelor oameni care pentru mulţi, mulţi ani m-au sprijinit şi au crezut în mine s-a schimbat pentru totdeauna. Toate într-o clipă. Mi-au fost aduse acuzații false, foarte grave și penale prin intermediul mass-media, ceea ce a declanșat un baraj nesfârșit de conținut plin de ură, deși nu mi s-a adus vreo acuzație. S-a transmis deja în jurul lumii de două ori într-o nanosecundă și a avut un impact seismic asupra vieții și carierei mele. Și șase ani mai târziu, juriul mi-a dat viața înapoi”, a spus Depp. Actorul nu a fost în instanță când a fost citit verdictul din cauza angajamentelor de muncă programate anterior.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

„Mă aplec. Decizia mea de a continua cu acest caz, cunoscând foarte bine înălțimea obstacolelor legale cu care mă voi confrunta și spectacolul inevitabil, mondial, din viața mea, a fost luată doar după o o analiză considerabilă. De la bun început, scopul aducerii acestui caz a fost să dezvăluie adevărul, indiferent de rezultat. A spune adevărul a fost ceva ce le datoram copiilor mei și tuturor celor care mi-au rămas neclintiți sprijinindu-mă. Mă simt împăcat știind că în sfârșit am reușit asta. Sunt și am fost copleșit de iubirea și de sprijinul colosal și bunătatea venită din întreaga lume. Sper că încercarea mea de a spune adevărul îi va fi ajutat pe alții, bărbați sau femei, care s-au găsit în situația mea și ca cei care îi susțin să nu renunțe niciodată. De asemenea, sper că acum voi reveni la – nevinovat până la proba contrarie – atât în instanţă, cât şi în mass-media”, a adăugat el.

Depp a evidenţiat şi a aplaudat, de asemenea, „munca nobilă” a judecătorului, a juraților, a personalului instanței, a forțelor de ordine și a echipei sale de avocați care au fost implicați în cazul care a durat sătpămâni bune și și-a încheiat declarația cu zicala. „Veritas numquam perit. Adevărul nu piere niciodată.”

Câştigul lui Johnny Depp a bucurat milioane de oameni 

Până miercuri după-amiază, peste 9 milioane de oameni au apreciat postarea lui Depp postată pe Instagram. Printre aceștia se numără și Naomi sau muzicianul Ryan Adams, care a fost acuzat anterior de comprotament inadecvat. Aproximativ în aceeași perioadă, declarația lui Heard, care a fost postată și pe Instagram, se situa în jurul a 139.000 de aprecieri.

Muzicianul Joe Perry din trupa Aerosmith, care cântă cu Depp în supergrupul rock Hollywood Vampires, a sărbătorit și el vestea că Depp și-a redobândit „viața”.

Prima reacţie a lui Johnny Depp, după ce a câştigat procesul de defăimare împotriva fostei soţii Amber Heard

Profimedia

„Mândru și fericit pentru victoria uriașă a lui Johnny astăzi. Nu ne-am îndoit niciodată de nimic, am știut întotdeauna adevărul și că adevărul va prevala... Felicitări că ți-ai recăpătat viața azi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!”, a scris Perry a postat pe Twitter, împărtășind o fotografie cu ei cântând împreună.

Amber Heard, prima reacţie după ce a pierdut procesul 

Actriţa Amber Heard l-a defăimat pe fostul ei soţ Johnny Depp, considerându-se victimă a violenţelor conjugale, au conchis miercuri juraţii la un tribunal american, la capătul unui proces ultra mediatizat care a dezvăluit momente neplăcute din căsnicia celor două vedete de la Hollywood. Ea a primit daune compensatorii de 2 milioane de dolari dar va trebui să-i plătească fostului soţ 15 milioane de dolari. 

Prima reacţie a lui Johnny Depp, după ce a câştigat procesul de defăimare împotriva fostei soţii Amber Heard

Profimedia

„Dezamăgirea pe care o simt astăzi este dincolo de cuvinte. Am inima frântă din cauză că un munte de dovezi nu a fost suficient pentru a rezista puterii, influenţei disproporţionate a fostului meu soţ. Sunt și mai dezamăgită de ceea ce înseamnă acest verdict pentru alte femei. Este un regres. Dă ceasul înapoi la un moment în care o femeie care a vorbit și s-a deschis ar putea fi rușinată și umilită public. Decizia respinge ideea că violența împotriva femeilor trebuie luată în serios. Imi pare rău că am pierdut acest caz. Dar sunt și mai tristă că se pare că mi-am pierdut dreptul pe care credeam că îl aveam ca american - de a vorbi liber și deschis", a declarat Amber Heard la scurt timp după citirea verdictului. 

Procesul câştigat de Johnny Depp ar putea reprezenta începutul sfârşitului pentru mişcarea #Metoo

Women in Film, o organizație nonprofit care pledează pentru femeile care lucrează în industria de divertisment, a creat un ecou al sentimentului deja făcut public de Heard. 

„Suntem profund îngrijorați de faptul că decizia Depp-Heard va crea un precedent, exacerbând barierele cu care se confruntă victimele în a se vorbi public. Procesul și modul în care a fost primit au demonstrat o tendință regresivă de răzbunare împotriva celor care vorbesc despre violența sau abuzurile comise de cei aflaţi la putere”, a spus organizația într-un comunicat postat pe Twitter. De asemenea, a oferit sprijin și resurse „pentru persoanele de orice gen care au suferit hărțuire sexuală sau comportament neadecvat în timp ce lucrau în industria divertismentului”.

Tarana Burke, fondatoarea mișcării de referință #MeToo și a organizației Time’s Up, a spus că organizația a fost „hărțuită fără oprire” din cauza procesului pentru defăimare și i s-a cerut să „aleagă o parte”. Ea a afirmat miercuri că nu a fost un caz #MeToo, așa cum mulți au crezut că este, iar alții au criticat hashtagul încărcat ca #MenToo pe rețelele sociale, relatează LA Times.

„#MeToo este cea mai mare recunoaștere de către supraviețuitori cu privire la prevalența violenței sexuale, vreodată. De când hashtag-ul a devenit viral, atât de multe persoane au publicat narațiuni nuanțate despre supraviețuire și impactul pe termen lung, pe scară largă al violenței sexuale”, se spune în declarație. "Și totuși, modul în care #MeToo a fost cooptat și manipulat în timpul procesului Depp vs. Heard este o catastrofă toxică și una dintre cele mai mari defăimări ale mișcării pe care le-am văzut vreodată.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Entertainment » Prima reacţie a lui Johnny Depp, după ce a câştigat procesul de defăimare împotriva fostei soţii Amber Heard: "Juriul mi-a dat viața înapoi”