Antena Meniu Search
x

Video România, singura ţară europeană care nu a anulat festivalul Oktoberfest. Muzica, dansul şi berea, reţeta distracţiei pentru cei prezenţi

Suntem singura ţară europeană unde zeci de mii de oameni se distrează anul acesta, la Oktoberfest! Regulile de participare sunt însă stricte. Intră doar persoanele vaccinate sau care se testează.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 03.09.2021, 22:24

Vezi și

La Braşov, muzica, dansul şi, mai ales, berea merg tare bine una cu cealaltă. 

''Principalul este să ne distrăm şi să avem plăcere la acest Oktoberfest!''

Celebrul festival al berii, organizat într-un timp record anul acesta - puţin peste două săptămâni - este singurul din Europa care nu a fost anulat. 

''În Europa nu se mai ţine niciun Oktoberfest! Suntem cel mai mare Oktoberfest din Europa!''

Pe acelaşi subiect

Alexandru Antonache, chef restaurant: Ne-am gândit să facem ceva deosebit anul acesta la Oktoberfest...Pe lângă pui am adus în premieră struţul. Sâmbătă vom avea efectiv un ditamai ciolanul de struţ.

Cei care vor să participe trebuie să arate certificatul verde european sau un test rapid negativ. Acest lucru i-a determinat însă pe unii turişti să renunţe la festival. 

''Eu cred că testul ar trebui să fie gratis.''

''Trebuie fără testări şi cu din astea...De ce să cheltui pe test, mai bine mănânc în oraş.''

Hotelierii aşteaptă turiştii şi în Poiana Braşov

Oktoberfest a început joi şi durează până duminica următoare. Organizatorii speră să le treacă pragul zeci de mii de oameni. Şi dacă tot a început Oktoberfest, turiştii sunt aşteptaţi să dea o fugă şi în Poiana Braşov. 

''Peisajul este superb. Chiar recomand, mai ales pentru luna septembrie. Plimbări, se poate urca cu telecabina...''

Linia de telegondolă este cea mai rapidă cale de a ajunge din staţiunea Poiana Braşov, în porţiunea superioară a masivului Postăvarul. Acoperă o diferenţă de nivel de 661 de metri, iar capacitatea de transport este de până la 2.200 de persoane pe oră. Mulţi turişti vor să profite şi de ultimele zile de vacanţă ale copiilor.

''Foarte frumoasă vremea, chiar dacă e toamnă şi e destul de friguţ aşa...''

''Drumeţie, plimbare...E frumos, e curat, îmi place, frumos, frumos.''

În unele hoteluri, gradul de ocupare este deja de 100%. 

Laura Ursu, manager hotel: Toamna a venit cu roade foarte bune pentru locaţia noastră. Avem atât turişti individuali, avem şi cupluri, dar avem şi acest turism de business.

Mariana Tiu, reprezentant hotel: Avem pachete cu demipensiune, mesele se servesc în restaurantul nostru. Avem pachete cu plimbări cu ATV-ul, avem pachet romance cu masaj, cu aranjament festiv în cameră, cu şampanie. 

Pentru o noapte de cazare cu mic dejun inclus şi acces la centru SPA, turiştii plătesc începând de la 55 de euro pe noapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Entertainment » România, singura ţară europeană care nu a anulat festivalul Oktoberfest. Muzica, dansul şi berea, reţeta distracţiei pentru cei prezenţi