Antena Meniu Search
x

The Weeknd renunță la numele de scenă. Artistul a revenit la numele real și pe rețelele de socializare: "Mă pregătesc să închid capitolul"

Starul pop canadian The Weeknd a revenit la numele său primit la naştere, Abel Tesfaye, pe conturile sale de socializare.  Artistul a anunțat că este foarte probabil să lanseze ultimul album cu numele de scenă "The Weeknd", scrie BBC, citat de News.ro.

de Redactia Observator

la 16.05.2023, 07:36

The Weeknd renunță la numele de scenă. Artistul a revenit la numele primit din naștere pe conturile de socializare
The Weeknd renunță la numele de scenă. Artistul a revenit la numele primit din naștere pe conturile de socializare - Profimedia

Cântăreţul, cunoscut pentru melodiile sale pop precum Blinding Lights, şi-a întrebat fanii pe Twitter în aprilie dacă ar trebui să facă această schimbare. "ABEL cunoscut oficial ca The Weeknd?", şi-a întrebat fanii într-un tweet care a primit peste o sută de mii de aprecieri.

Schimbarea numelui vine după ce artistul premiat a dezvăluit pentru W Magazine că a vrut să-l "ucidă pe The Weeknd".

"Trec printr-un drum cathartic în acest moment. Ajung într-un loc şi într-un moment în care mă pregătesc să închid capitolul The Weeknd", a spus el. 

Artistul a declarat anterior că numele său a apărut după ce a renunţat la şcoală şi şi-a luat salteaua "plecând într-un weekend şi fără să se mai întoarcă acasă", a relatat Daily Mail.

Pe acelaşi subiect

Artistul ar putea scoate ultimul album cu numele de "The Weeknd"

Dar el a declarat pentru W Magazine: "Ca The Weeknd, am spus tot ce puteam spune". El a adăugat că următorul său album va fi, probabil, ultimul sub acest nume.

Născut în Toronto din imigranţi etiopieni, Tesfaye a devenit celebru după ce şi-a încărcat primele melodii pe YouTube în 2010, prezentând o parte întunecată şi explicită de R&B care aprofunda consumul de droguri, sexul ocazional şi alienarea. Rapperul canadian Drake a postat apoi aceste demo-uri pe blogul său personal, permiţându-i lui Tesfaye să producă un album de nouă melodii, House of Balloons, pe care toată lumea îl putea descărca gratuit.

Pe parcursul carierei sale muzicale a câştigat patru premii Grammy, a avut peste 45 de single-uri şi albume de platină şi a doborât numeroase recorduri muzicale. În martie 2023, Guinness World Records l-a declarat cel mai popular artist din lume, datorită numărului de ascultători pe care îi avea pe lună pe Spotify.

În martie 2023, artistul în vârstă de 33 de ani avea 111,4 milioane de ascultători pe lună pe Spotify şi a fost primul artist care a avut 100 de milioane de ascultători lunari pe aplicaţia de streaming.

"The Weeknd are în prezent cu aproape 30 de milioane de ascultători pe lună, mai mult decât Miley Cyrus (82,4 milioane), care se află pe locul al doilea", au anunţat cei de la Spotify.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Entertainment » The Weeknd renunță la numele de scenă. Artistul a revenit la numele real și pe rețelele de socializare: "Mă pregătesc să închid capitolul"