Antena Meniu Search
x

Video Cine este Christian Eriksen. Jucătorul a fost resuscitat și dus la spital, după ce s-a prăbușit pe teren la EURO 2020

Lumea fotbalului este în stare de șoc, după ce Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren în timpul partidei Danemarca - Finlanda, de la EURO 2020, în grupa B. Starul danez are 29 de ani și evoluează la campioana Italiei, Inter Milano, în Serie A, fiind considerat unul dintre cei mai buni mijlocași centrali.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 12.06.2021, 22:49

- Profimedia Images

Christian Eriksen a fost resuscitat cu succes și dus la spital, starea lui fiind stabilă, a informat UEFA.

Christian Eriksen s-a prăbușit în minutul 41 al partidei, după o fază banală. Jucătorii s-au strâns imediat în jurul lui, iar medicii au fost chemați pentru a-l salva. Eriksen a căzut în momentul în care o minge din aut a fost aruncată spre el, iar în clipele ce au urmat reacția jucătorilor, dar și a fanilor din tribune, au arătat cât de serioasă este situația.

Meciul este suspendat în aceste momente de UEFA și jucătorii au fost trimiși la cabine. Majoritatea dintre ei aveau ochii în lacrimi și au privit cum medicii intervin inclusiv cu defibrilatorul pentru a-l resuscita pe Eriksen. Pe teren și-a făcut apariția și soția jucătorului, care a fost consolată de căpitanul danez Simon Kjaer și de portarul Kasper Schmeichel.

Cine este Christian Eriksen

Christian Eriksen este un fotbalist danez care evoluează la clubul Inter Milano în Serie A, pe poziția de mijlocaș. El a debutat la echipa națională de fotbal a Danemarcei în martie 2010, și a fost cel mai tânăr fotbalist de la Campionatul Mondial de Fotbal 2010 din Africa de Sud.

Danemarca are multe staruri globale, însă Christian Eriksen se ridică deasupra tuturor. Iar jucătorul lui Inter Milano vine după un sezon în care a pus umărul la cucerirea titlului în Serie A după 11 ani și a trecut peste perioada de (in)adaptare din talia. În vârstă de 29 de ani, mijlocașul ofensiv are peste 100 de selecții în echipa națională. Eriksen este considerat o amenințare pentru orice adversar, fiind foarte bun la finalizare de la distanță, dar și un bun pasator pentru colegii lui. 

Eriksen și-a început cariera la seniori la Ajax, unde a câștigat titlurile în 2011, 2012, și 2013 și a atras comparații cu Michael Laudrup pentru rolul său tradițional de număr 10. În 2014 s-a transferat la Tottenham, unde a câștigat titlul de cel mai bun jucător la debutul său în Premier League. În cei cinci ani a mai câștigat o dată titlul de cel mai bun jucător și a fost inclus în echipa anului 2018. În sezonul 2018-2019 a devenit al doilea jucător după David Beckham care a reușit câte zece pase decisive în patru sezoane consecutive și a contribuit decisiv la calificarea formației sale în finala Ligii Campionilor.

În 2020 a fost transferat la Inter Milano, însă după un an a fost pus pe lista de transferuri pentru că nu își găsea locul la clubul italian. Odată cu venirea lui Antonio Conte însă totul s-a schimbat, iar Eriksen și-a redescoperit pofta de a juca, iar în iarnă deja a fost anunțat că nu va mai fi vândut. 

La nivel internațional, Eriksen are 108 selecții în echipa națională și 36 de goluri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Euro 2020 » Cine este Christian Eriksen. Jucătorul a fost resuscitat și dus la spital, după ce s-a prăbușit pe teren la EURO 2020