Meniu LIVE
Search
x

UEFA a dezamorsat scandalul pornit la Portugalia - Germania: nu-i va sancţiona pe nemţi pentru banderola "curcubeu" purtată de Manuel Neuer

De la începutul Euro-2020, portarul Germaniei, Manuel Neuer, a purtat o banderolă de căpitan în culorile curcubeului, un simbol al cauzei LGBT. După deschiderea unei anchete, UEFA a decis în cele din urmă să nu impună nicio o sancţiune, informează lequipe.fr, citată de news.ro.

De Redactia Observator la 21.06.2021, 09:31

La această ediţie a turneului final al Campionatului European, reprezentativa germană şi-a arătat sprijinul pentru cauza LGBT şi pentru lupta împotriva homofobiei, simbolizată în special de banderola de căpitan de echipă purtată de portarul Manuel Neuer. O iniţiativă care face parte din "Luna mândriei", o lună de săbătorire a tuturor orientărilor sexuale şi a identităţilor de gen.

Acest gest nu a fost pe placul UEFA, care a deschis o anchetă, după cum a dezvăluit canalul ntv şi a fost confirmată de Federaţia Germană de Fotbal (DFB). Organismul european a pus în discuţie natura politică a acestei iniţiative.

În cele din urmă, UEFA a comunicat federaţiei germane rezultatul anchetei, iar aceasta din urmă a dezvălui că forul european a considerat "curcubeul un semn al echipei în favoarea diversităţii şi, prin urmare, gestul a fost făcut pentru o cauza bună". Prin urmare, DFB nu va primi nicio amendă pentru banderola lui Manuel Neuer.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Euro 2020 » UEFA a dezamorsat scandalul pornit la Portugalia - Germania: nu-i va sancţiona pe nemţi pentru banderola "curcubeu" purtată de Manuel Neuer