Antena Meniu Search
x

Fanii englezi, liberi să lucreze de acasă pentru a-şi reveni după eşecul naţionalei de fotbal

Întreaga Italie cântă "felicita", după ce Squadra Azzura şi-a câştigat coroana de regină a fotbalului în Europa, noaptea trecută. A reuşit să învingă Anglia, în finala Euro 2020, cu 4-3, în urma loviturilor de departajare. Victoria a fost sărbătorită pe străzile din Peninsulă până dimineaţa. De cealaltă parte, pierderea titlului a redus Anglia la tăcere.

de Redactia Observator

la 12.07.2021, 19:47

Fanii englezi îşi făceau mari speranţe în legătură cu finala Euro 2020
Fanii englezi îşi făceau mari speranţe în legătură cu finala Euro 2020 - Profimedia
  • Anglia a pierdut, la penaltiuri, finala cu Italia de la Euro 2020.

Imnul naţionalei, aplauzele şi uralele suporterilor au răsunat din sudul până în nordul Peninsulei. Italienii au sărbătorit în stradă titlul de campioană a Europei, o victorie aşteptată mai bine de jumătate de secol. Oamenii au paralizat circulaţia în centrele marilor oraşe, au băut şi au cântat până în zori: "Suntem foarte fericiţi! Eram convinşi că vor juca bine în acest campionat, dar am reuşit să ajungem până la capăt. Este un vis devenit realitate". 

Pe Wembley, Leonardo Bonucci, marcatorul Italiei din finală, a început distracţia imediat după meci: "Meritam asta! Tot. Voi bea tot în noaptea asta". 

Antrenorul naţionalei, Roberto Mancini, a vărsat lacrimi de bucurie. Este răzbunarea dulce pe care o aşteaptă de trei decenii. 

Roberto Mancini, antrenorul echipei Italiei: Am plâns pe acest teren acum aproape 30 de ani, după finala Cupei Campionilor Europeni din 1992. Şi am plâns din nou, astăzi. Mi-au dat lacrimile când m-am uitat la băieţi. Nu puteam să realizez ce am reuşit cu adevărat. 

Pe acelaşi subiect

Fanii englezi au lucrat luni de acasă, pentru a-şi reveni după eşecul naţionalei

Azi, jucătorii italieni au fost primiţi ca nişte eroi naţionali, după ce s-au întors cu trofeul acasă. 

În Anglia, însă, domneşte o linişte apăsătoare după pierderea titlului de campioană a Europei. A fost pentru prima oară când echipa a ajuns în finala Euro. 

După ce Anglia a învins Danemarca în semifinale, Prinţul George era considerat talismanul naţionalei. Aseară, însă, a devenit imaginea dezamăgirii suporterilor englezi. "Penaltiurile sunt mereu dezamăgitoare pentru Anglia. Dar suntem mândri de echipă", a fost reacţia fanilor englezi. 

În această dimineaţă, străzile Angliei au fost pustii. Companiile le-au transmis angajaţilor că pot lucra de acasă, iar şcolile au început cursurile mai târziu. Doar angajaţii de la salubritate şi-au început munca de la primele ore pentru a curăţa covorul de peturi si ambalaje lăsat în urmă de suporteri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Euro 2020 » Fanii englezi, liberi să lucreze de acasă pentru a-şi reveni după eşecul naţionalei de fotbal