Video

Evaluare Națională 2021. Reacţiile elevilor după examen şi şapte luni de şcoală online

De Mădălina Iacob.
Publicat: 12.05.2021, 20:11.
Actualizat: 31.05.2021, 17:52

După şapte luni de şcoală online, peste 180 de mii de elevi de clasa a şasea au dat astazi primul examen în bănci. Bucuria reîntâlnirii a fost mai mare decât teama de examen, mai ales că notele nu se trec în catalog. În câteva zile însă toţi elevii s-ar putea întoarce la şcoală, dacă rata de incidenţă scade sub 1 la mia de locuitori.

"Yeeey super!" E reacţia copiilor după şapte luni de şcoală online. Au stat mai mult la poveşti adolescentine decât la discuţii despre subiectele de examen.

Daria: Am ţipat, am vorbit până să vină domnul director, ne-am făcut poze, ne-am povesitit, nu ne-am văzut de mult timp și chiar ne-a fost dor.

Elevii din clasele a cincea, a şasea, a şaptea şi a nouă, a zecea și a unsprezecea au fost cei care au stat cel mai mult acasă în anul pandemiei. Pentru că scenariul galben şi roşu i-a mutat pe exclusiv în online. Evaluarea lor însă se face clasic, faţă în faţă.

Sălile de examen sunt aceleași în care copiii îşi desfășoară în mod normal activitatea. Iar regulile sunt stabilite de la începutul anului, masca de protecție, dezinfectant și termoscanarea de la intrare. Rezultatele însă nu vor fi făcute publice, vor fi comunicate individual cu elevii de săptămâna viitoare.

Daniela Voinea, director şcoala Sf. Voievozi: De notat nu se notează. Se evaluează de către cei doi profesori de limba română și limba străină unde ar fi trebuit să ajungă a cincea și a șasea. A făcut un sfert din exercițiu i se da un punctaj și jumătate alt punctaj și așa mai departe. În funcție de aceste coduri rezultă evaluarea evoluției lui.

Examenul nu i-a speriat

Alina: Era despre sport în echipă, a fost ușor, mi s-a părut foarte ușor.

Reporter: Ce notă iei?

Alina: Un 7. Cred că o să fie dificil la engleză, nu știu dacă am făcut bine.

Vlad: A fost bine, mă așteptam să fie mai greu un pic. S-a bazat pe înțelegerea textului. Am fost fericit că am putut să ne revedem în astea două zile.

Reporter: Ai vrea să te întorci de săptămâna viitoare în bancă?

Vlad: Sincer, da.

Ministrul Educaţiei le dă motive de optimist. Speră că de săptămâna viitoare numărul infectarilor să scadă și în Capitală. Sub o rată de incidenţă de 1 la mia de locuitori, toţi copiii se întorc la şcoală. Doar pentru o lună însă. pentru că apoi începe vacanţa de vară.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Narcisa Birjaru, noua angajată a restaurantului lui chef Cătălin Scărlătescu. Ce spune juratul ”Chefi la cuțite” despre planul său
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Totul despre zodiile de foc: caracteristici, compatibilități, comportament în dragoste
CaTine.ro
Imagini teribile: A blocat bulevardul cu BMW-ul și apoi s-a năpustit cu crosa asupra mașinii din spate
gandul.ro
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte milioane de euro a câștigat
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Cine este femeia din viața lui Lorenzo Lazo. Fostul soț al lui Edith Gonzalez are o nouă iubită
tvhappy.ro
Imaginile de senzație nevăzute la TV la EURO. Incredibil ce a făcut o fană pe teren
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro