Antena Meniu Search
x

Sorin Cîmpeanu: Peste 94% dintre elevii înscriși la Evaluarea Națională au fost prezenți la prima probă

Peste 94.2% dintre elevii înscrişi le Evaluare Naţională s-au prezentat la examen. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei.

de Redactia Observator

la 22.06.2021, 18:12

Sorin Cîmpeanu: Peste 94% dintre elevii înscriși la Evaluarea Națională au fost prezenți la prima probă - Hepta/Mediafax/Eduard_Vinatoru

Sorin Cîmpeanu a anunţat, marţi, că 123.563 de elevi dintre cei 131.177 înscrişi s-au prezentat la proba scrisă de Limba şi literatura română a Evaluării Naţionale.

”Este un procent mai mare decât cel al elevilor prezenţi anul trecut – 93,1%. 7.616 elevi înscrişi la Evaluarea Naţională nu s-au prezenat”, a precizat Cîmpeanu. Potrivit acestuia, din cei 12.006 elevi din Bucureşti, au fost 190 absenţi, având şi un elev eliminat din examen.

Totodată, ministrul a anunţat că s-au înregistrat incidente la trei şcoli, fiind publicate subiectele mai repede decât ora stabilită, fiind sesizaţi procurorii.

”La nivel naţional, cu unele excepţii, nu au fost incidente majore. Am înregistrat incidente la nivelul a trei şcoli, din care subiectele au fost făcute publice în pofida reglementărilor”, a precizat ministrul.

Pe acelaşi subiect

Incidente în şcoli 

Ministerul a sesizat deja organele de cercetare penală cu privire la această situaţie, întrucât subiectele au  fost publicate înante de ora 15.00, ora stabilită de minister.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a precizat că zece elevi din Satu Mare au primit alte subiecte decât cele care trebuiau să fie distribuite. ”Astăzi au fost distribuite, pentru un număr de zece elevi, în Satu Mare, alte subiecte decât cele care ar fi trebuit să fie distribuite”, a mai preciat Cîmpeanu. 

Acesta a explicat că elevii au primit subiectele de la simularea care a avut loc acum două luni. ”Cei zece elevi vor susţine din nou, mâine, examenul pe subiectele de rezervă care au fost extrase şi care sunt secrete”, a mai explicat ministrul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evaluare Naţională » Sorin Cîmpeanu: Peste 94% dintre elevii înscriși la Evaluarea Națională au fost prezenți la prima probă