Antena Meniu Search
x

Video Evaluarea Naţională 2021. Elevii au fost surprinşi de simplitatea subiectelor: "Nici nu mă așteptam să fie chiar în halul ăsta de bine"

După un an în care au învăţat mai mult online, astăzi, absolvenţii clasei a opta au susţinut prima probă la Evaluarea Naţională, cea la Limba şi literatura română. După emoţiile de început, elevii au răsuflat uşuraţi şi spun că subiectele au fost neaşteptat de uşoare. Emoţii şi mai mari au avut însă părinţii, care i-au aşteptat la ieşirea din examen să îi felicite.

de Oana Matache

la 22.06.2021, 16:42

Vezi și

"Deci aşa de uşoară cred că nu am văzut în viața vieților mele", spune o elevă.

Este reacția pe care au avut-o astăzi majoritatea elevilor care au susținut Evaluarea Națională. După un an în care gadgeturile au luat locul tablei și a cretei, adolescenții au pășit timid în sălile de examen, dar au ieşit încrezători.

  • Doamna dirigintă, doamna dirigintă, doamna dirigintă! Am o întrebare.
  • Dacă am pus: "acesteia" mă depunctează, nu-mi dă punct?
  • La ce întrebare răspunde atributul?
  • A cui. A acesteia. Am pus a acesteia.
  • E ok.

Subiectele au fost pe placul elevilor și, spun ei, mai uşoare decât se aşteptau. Anul acesta, la subiectul al doilea s-a renunţat la demonstrarea apartenenţei unui text la un gen literar. Copiilor li s-a cerut în schimb să compună un text narativ.

Pe acelaşi subiect

"A fost foarte bine. Nici nu mă așteptam să fie chiar în halul ăsta de bine", spune un alt elev. "Au fost foarte ușoare şi am crezut că o să fie mult mai greu, având în vedere că am fost atâta timp în online, dar era chiar contrariul", a precizat un altul.

Şi la Timişoara, elevii au fost plăcut surprinşi de subiecte. Emoţii mai multe au avut părinţii şi bunicii, care i-au aşteptat cu sufletul la gură să iasă victorioşi din examen. "Nimic greu. Chiar a fost uşor. Pot spune că notele vor fi mari", a declarat un elev.

Au existat și elevi care au preferat însă să nu se înscrie la această etapă a evaluării naționale. Potrivit Inspectoratului școlar județean Maramureș, aceştia fie au rămas corigenți, fie nu au avut situația școlară încheiată.

Evaluarea Națională va continua joi cu proba scrisă la matematică. Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în zilele de 29 şi 30 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evaluare Naţională » Evaluarea Naţională 2021. Elevii au fost surprinşi de simplitatea subiectelor: "Nici nu mă așteptam să fie chiar în halul ăsta de bine"