Antena Meniu Search
x

80% dintre angajaţii STB continuă greva. Petrariu: "Cei care conduc nu vin cu soluţii, ci incită oamenii". Lista completă a revendicărilor

Bucureştiul se confruntă cu a patra zi de haos. STB-ul continuă greva, singura diferenţă faţă de zilele trecute fiind că duminică, 23 ianuarie, 150 de vehicule au ieşit pe traseu.

de Redactia Observator

la 23.01.2022, 10:18

80% dintre angajaţii STB continuă greva. Petrariu: "Cei care conduc nu vin cu soluţii, ci incită oamenii". Lista compleată a revendicărilor
- Inquam Photos / Octav Ganea

Vasile Petrariu, liderul sindicatului din STB, spune că greva va continua atât timp cât cererile lor vor rămâne nerezolvate. Asta în ciuda faptului că există deja două decizii ale instanţei conform cărora greva este ilegală. Petrariu a vorbit despre neajunsurile din STB şi despre problemele cu care şoferii şi vatmanii STB se confruntă zilnic.

"150 de vehicule au ieşit pe traseu în aceste dimineaţă, adică 18%. Asta înseamnă că peste 80% dintre salariaţi continuă protestul spontan. Din păcate, până acum, cei care decid nu au intenţionat să vină cu o soluţie, ci din contră, au incitat. Oamenii sunt hotărâţi să continue ce au început acum 4 zile. Baza materială este la pământ, nu avem piese de schimb. Salariaţii trebuie să se trezeacă la 3 dimineaţa, să pregătească maşinile, pentru ca apoi să circule 4-5 ore şi să se întoarcă în autobaze pentru a repara maşinile. E inuman să conduci 8-9 ore fără nişte condiţii minime: o sticlă de apă sau un grup sanitar la capăt de linie. Există o creştere alarmantă a bolilor profesionale, peste 18% dintre conducătorii de vehicule au aceste probleme", a declarat Vasile Petrariu, liderul sindicatului din STB.

Cine a vandalizat vehiculele care "au îndrăznit" să iasă pe traseu

Vasile Petrariu a vorbit şi despre maşinile avariate în zilele trecute. Acesta a precizat că, cel mai probabil, un călător a vandalizat vehiculele, nicidecum unul dintre angajaţii STB.

"Îmi vine greu să cred că cel care a spart geamurile la troleibuz sau tramvai era un salariat al STB. Cel mai probabil un călător a făcut asta. Înţelegem că oamenii sunt supăraţi pentru că maşinile nu circulă. Autorităţile, adică poliţia, să verifice şi să afle cine este vinovatul. Nu e normal ca între colegi să ne comportăm în felul ăsta", a declarat Vasile Petrariu, liderul sindicatului din STB.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » 80% dintre angajaţii STB continuă greva. Petrariu: "Cei care conduc nu vin cu soluţii, ci incită oamenii". Lista completă a revendicărilor