Antena Meniu Search
x

Foto "A fost unul la mine în gard". Un trotuar din Dej, capcană mortală pentru pietoni. De ce se numără printre locurile cu cele mai multe accidente din judeţ

Un trotuar din Dej a devenit capcană mortală pentru pietoni. Asta după ce balustradele care separau trotuarul de şosea au fost scoase în timpul unor lucrări de reabilitate, iar înlocuirea lor a întârziat să mai apară, chiar dacă locul este un punct negru pe harta accidentelor. Culmea, ieri, chiar la două zile după ce reporterii Observator au cerut explicaţii şi şi-au anunţat prezenţa în zonă, au apărut ca prin minune muncitorii să monteze parapetele.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 10.02.2024, 13:24

"A fost unul la mine în gard". Un trotuar din Dej, capcană mortală pentru pietoni. De ce se numără printre locurile cu cele mai multe accidente din judeţ
"A fost unul la mine în gard". Un trotuar din Dej, capcană mortală pentru pietoni. De ce se numără printre locurile cu cele mai multe accidente din judeţ

Precum gloanţele către ţinte. Aşa ajung maşinile pe trotuarul de pe strada 1 Mai din Dej. Acesta se suprapune cu Drumul Naţional 1C, un drum care este fruntaș pe lista accidentelor periculoase din ţara noastră. 

Trotuarul a devenit un punct negru pe harta accidentelor

Alex Prunean, reporter Observator: E anul în care acest drum, al doilea cel mai periculos din judeţ, a văzut pentru ultima dată balustradă de protecţie, iar acest lucru ar fi trebuit să fie provizoriu, până cel târziu, în 2021. În lipsa ei, zidul de sprijin pe care ar fi trebuit montată, s-a transformat, având în vedere că cel real e plin de denivelări, dar şi pentru a anticipa mai bine pericolul. 

Un pericol care îi pândeşte pe pietoni la orice pas. Chiar dimineţile trecute, o tânără care se îndrepta către locul de muncă a fost la un pas de moate, după ce un şofer grăbit şi amețit bine de aburii alcoolului, a ieşit de pe şosea şi s-a răsturnat cu maşina pe trotuar. Şi de această dată, doar norocul a făcut ca totul să nu se transforme într-o tragedie. 

Pe acelaşi subiect

Bărbat: A fost unul la mine în gard. Luni acolo a fost unul. Toate sunt unul după altul, aici. Numai accidente. 

De-a lungul anilor, oamenii care locuiesc în zonă, au făcut mai multe sesizări la primărie, cu privire la acest drum, care a devenit o adevărată capcană a morţii. Însă până acum, nu au primit niciun răspuns.

Primăria s-a apucat să monteze parapetele de abia după ce o echipă Observator a anunţat că va merge să filmeze 

Şoseaua a fost reabilitată, în urma unui proiect mai amplu, dar care potrivit autorităţilor, nu a fost finalizat pe motiv de pandemie, război şi bineînţeles, scumpirea preţurilor materialelor. Peste noapte însă, primăria a făcut rost de bani şi a trimis muncitori să monteze parapetele. Asta după ce, în urmă cu câteva zile, o echipă Observator a cerut explicaţii la primărie şi a anunţat că va merge să filmeze în zonă. 

Mihaela Albu, inginer: Suntem în stadiul în stadiul de montaj a elementelor de siguranţă a circulaţiei, în acest moment. Este un element de final şi de aceasta s-a întârziat puțin cu montajul parapetelor.

Alex Prunean, reporter Observator: Fiecare stâlp, gard sau țeava de gaz de pe această stradă poată urmele unei maşini. Pagubele, în mod normal, sunt suportate de asigurarea şoferului vinovat, dar oamenii spun că până primesc despăgubiri durează mult prea mult, iar de fiecare dată trebuie să-şi repare pagubele cu propriul buzunar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "A fost unul la mine în gard". Un trotuar din Dej, capcană mortală pentru pietoni. De ce se numără printre locurile cu cele mai multe accidente din judeţ