Antena Meniu Search
x

A salvat zeci de oameni! Actele SENZAŢIONALE de eroism ale lui Şavarş Karapetian

Karapetian a fost campion la înot pentru Armenia, a doborât 11 recorduri mondiale, a fost de 17 ori campion mondial, iar lista nu se opreşte aici

de Diana Juncu

la 23.03.2014, 12:53

Ceea ce este important în povestea sa sunt zecile de vieţi pe care le-a salvat!

Într-o friguroasă dimineaţă de septembrie a anului 1976, campionul alerga de-a lungul barajului Erevan, când un troleibuz cu 92 de pasageri a pierdut controlul şi a căzut în apa extrem de rece. Maşina s-a scufundat 10 metri şi mulţi dintre pasageri şi-au pierdut cunoştinţa, motiv pentru care Şavarş Karapetian a reacţionat imediat, intrând în apă şi salvând 20 de oameni.

Deşi avea spatele plin de răni şi se lovise la un picior, sportivul se gândea mereu la faptul că ar fi putut face mai mult. "Îmi era frică să nu fac vreo greşeală. Era atât de întuneric acolo jos încât nu puteam vedea nimic. La un moment dat, am luat, din greşeală, un scaun, în loc de un om. Aş fi putut salva o viaţă. Încă mă bântuie acest lucru".

După 30 de scufundări, Şavarş şi-a pierdut cunoştinţa. Acest act de curaj aproape că l-a costat viaţa, îmbolnăvindu-se de pneumonie şi contaminându-şi sângele cu substanţe din apa poluată. A stat în comă 46 de zile. Într-un final, şi-a revenit, însă nu a mai putut concura niciodată. Avea 23 de ani!

Dar asta nu este tot! În februarie 1985, sportivul se afla, din întâmplare, în trecere pe lângă o clădire care luase foc. Oamenii erau captivi printre flăcări, iar Şavarş a intrat în bloc scoţându-i rând pe rând. Nici de această dată lucrurile nu au fost prea bune pentru el, suferind grave arsuri care l-au ţinut luni de zile în spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » A salvat zeci de oameni! Actele SENZAŢIONALE de eroism ale lui Şavarş Karapetian