Antena Meniu Search
x

"A sărit peste parapet, neștiind că dedesubt este un hău". O proiectare deficitară a ucis un om pe A1, acuză Asociația Pro Infrastructură

Acuzaţii grave după moartea şocantă a unui tânăr pe Autostrada A1 Sibiu-Piteşti. Un şofer profesionist, coborât din vehicul, a încercat să evite o altă maşină care derapase spre el şi a sărit peste balustrada de pe pod. Nu şi-a dat seama că sub el este un hău de aproape 30 de metri. Este o proiectare deficitară iar CNAIR trebuie să ia măsuri pentru a avertiza şoferii, susţine Asociația Pro Infrastructură. Aceasta cere sisteme de siguranță, niște plase ori grilaje ca să nu se mai repete tragedia.

de Redactia Observator

la 31.01.2023, 16:02

"A sărit peste parapet, neștiind că dedesubt este un hău". O proiectare deficitară a ucis un om pe A1, acuză Asociația Pro Infrastructură
"A sărit peste parapet, neștiind că dedesubt este un hău". O proiectare deficitară a ucis un om pe A1, acuză Asociația Pro Infrastructură - Asociația Pro Infrastructura

Un bărbat a murit duminică seară pe Autostrada Sibiu-Piteşti încercând să evite o maşină care a derapat pe şoseaua îngheţată, în urma unui carambol. A sărit peste parapet, neştiind că se află pe un viaduct înalt de 30 de metri, şi a căzut în gol.

Experţii de la organizaţia Asociația Pro Infrastructură susţin că acesta este al doilea accident de acest tip după cel produs pe Autostrada A3 Turda-Gilău în 2018 şi că este vorba despre o proiectare deficitară la podul de pe A1. Asociaţia cere CNAIR instalarea unui grilaj care ar împiedica astfel de căderi. În plus face apel către CNAIR ca şoferii să fie avertizaţi că în astfel de cazuri dincolo de parapet nu este sol.

"Al doilea mort prin cădere în gol de pe pod! CNAIR, deșteptarea! Duminică seara, pe Autostrada A1 Sibiu-Boița, un șofer oprit pe un viaduct din cauza unui accident în lanț întâmplat noaptea a sărit peste parapet ca să evite a fi lovit, neștiind că dedesubt este un hău. (fotografii: 1, pe pod și 2, la sol).

Este al doilea accident de acest tip după cel de pe Autostrada A3 Turda-Gilău din 2018. În condițiile în care numărul de victime pe autostradă este foarte mic, este prea mult să avem două decese cauzate doar de o simplă proiectare deficitară!

Pe acelaşi subiect

Soluția salvatoare este simplă și este implementată DEJA de CNAIR la UNELE poduri. Exemplu în fotografia 3 pe Autostrada A3 lângă Târgu Mureș: un grilaj ("grătar") care împiedică astfel de căderi instalat între sensuri.

Cerem responsabililor din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere să includă aceste elemente de protecție la toate structurile drept cerință STANDARD OBLIGATORIE în proiectare și execuție și să ia toate măsurile de avertizare necesare așa încât șoferii să realizeze că dincolo de parapet nu vor călca pe sol, chiar dacă dincolo se vede o bandă de circulație!

Acest grilaj este cu atât mai important cu cât în alte țări se recomandă părăsirea autovehiculului și adăpostirea în spatele parapetului pentru a evita riscul de a fi loviți de cei care vin (cu viteză) din spate" este mesajul publicat de Asociația Pro Infrastructură pe Facebook. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "A sărit peste parapet, neștiind că dedesubt este un hău". O proiectare deficitară a ucis un om pe A1, acuză Asociația Pro Infrastructură