Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu: Miniştrii USR vor vota împotriva lor moţiunea de cenzură. Înseamnă că am fost foarte indulgent, trebuia să îi dau afară mai devreme

Florin Cîţu a anunţat la finalul Biroului Executiv al PNL că parlamentarii liberali vor participa la dezbaterea din Parlament a moţiunii de cenzură, însă nu vor vota. El a spus totodată că miniştrii USR care vor vota împotriva Guvernului vor vota de fapt împotriva lor.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 04.10.2021, 13:39

Florin Cîţu a anunţat că parlamentarii PNL vor participa la dezbaterea moţiunii, dar nu vor vota
Florin Cîţu a anunţat că parlamentarii PNL vor participa la dezbaterea moţiunii, dar nu vor vota - Observator

Biroul Politic al PNL s-a întrunit, la Parlament, pentru a pune la punct ultimele detalii cu privire la moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîţu. Parlamentarii PNL vor participa la dezbaterea din Parlament a moţiunii de cenzură, dar nu vor vota, a anunţat luni premierul Florin Cîţu, preşedintele Partidului Naţional Liberal.

"Parlamentarii PNL vor participa la moțiunea de mâine, dar nu vor vota - deci vor fi prezenți, nu vor vota. De mâine, dacă trece această moțiune, așa cum am mai spus, toate scenariile sunt pe masă. Eu sper că nu vor doar să dea jos guvernul și după aceea se se uită cum țară rămâne în haos. Vom vedea ce propunere vine de la această nouă majoritate și ne vom face și noi planurile în funcție de aceasta", a declarat Florin Cîţu.

Premierul s-a ferit să anunţe sancţiuni pentru parlamentarii PNL care vor vota moţiunea de cenzură. "Vom lua în discuție în următorul BPN pe cei care vor vota, dacă va fi cineva, dar eu nu cred că există un parlamentar PNL care să voteze alături de PSD USR AUR", a mai spus Florin Cîţu.

Ce a observat Florin Cîţu în moţiunea de cenzură a PSD

Pe acelaşi subiect

Premierul nu a spus dacă în scenariile aflate pe masă este inclusă şi o nouă nominalizare a sa, spunând că aceasta "este decizia domnului Iohannis". El mai spue că după decizia de mâaine guvernarea cu USR va fi imposibilă din partea PNL. Mai mult, Florin Cîţu atrage atenţia celor din USR că prin votul la moţiunea de cenzură a PSD nu fac altceva decât să voteze împotriva miniştrilor lor.

"Am citit moţiunea de cenzură. PSD spune aşa – incompetent ministrul Sănătăţii, incompetent ministrul Investiţiilor, incompetent ministrul Economiei. Dar mâine vine USR şi spune ca PSD da, ministrul Economiei incompetent, incompetent ministrul Transporturilor. 

Deci, cei de la USR-PLUS vor vota împotriva lor, pentru că au deţinut aceste portofolii. Drulă va veni mâine şi va vota împotriva lui Drulă. Mie asta îmi arată că am fost foarte indulgent şi trebuia să îi dau afară mai repede, dacă ei spun că n-au fost buni la guvernare. Repet, orice scenariu după ziua de mâine este pe masă”, a arătat Florin Cîţu. 

Textul moţiunii de cenzură a PSD

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit joi în plen, pentru a fi citită moţiunea de cenzură a PSD intitulată "Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!". Votul urmează să fie dat marțea viitoare, într-un plen reunit al Parlamentului. AUR a cerut PSD şi USR PLUS să voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu cu bilele la vedere, cerinţă venită şi din partea PSD către AUR şi USR PLUS.

Ludovic Orban a prezidat şedinţa celor două Camere la care şi-au înregistrat prezenţa 209 de deputaţi şi senatori dintr-un total de 466. El a mai spus că, potrivit Regulamentului celor două Camere, nu este necesar să existe un cvorum anume de prezenţă pentru citirea moţiunii de cenzură.

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a fost aplaudat în plenul reunit când a venit la tribună pentru a citi moţiunea de cenzură a social-democraţilor. PSD a solicitat USR PLUS, prin vocea deputatului Sorin Grindeanu, să voteze moţiunea cu bilele la vedere. Şi AUR a făcut o solicitare similară către PSD şi USR PLUS.

PSD susţine, în textul moţiunii de cenzură, că "guvernarea perdanţilor a sărăcit România", iar "absorbţia fondurilor europene este la pământ". "Sunteţi doar buni să vă faceţi imagine şi doar vindeţi promisiuni! Nu aţi inaugurat niciun kilometru de autostradă şi nu aţi lansat niciun proiect de la zero ca să înceapă lucrările! Ci doar v-aţi asumat marile proiecte de autostrăzi şi poduri lăsate moştenire de PSD!

Nimeni nu o să uite cum zeci de copii au stat în caniculă, iar şeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, sfida o ţară întreagă la telefon! Comunităţile locale au fost condamnate la subdezvoltare! Primăriile şi Consiliile judeţene au fost obligate să aloce sume uriaşe pentru lupta cu pandemia. Nici acum Guvernul Cîţu nu le-a decontat aceşti bani", mai arată documentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu: Miniştrii USR vor vota împotriva lor moţiunea de cenzură. Înseamnă că am fost foarte indulgent, trebuia să îi dau afară mai devreme