Antena Meniu Search
x

Accident groaznic în Ialomiţa, cu 10 morţi şi 7 răniţi. Un microbuz a fost lovit de un TIR

Un grav accident s-a produs în Ialomița, sâmbătă dimineaţa. 10 oameni au murit după ce un microbuz de pasageri a fost lovit de un TIR, în satul Sfântu Gheorghe. Alte 7 persoane au fost rănite.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.10.2019, 12:17

Un grav accident s-a produs în Ialomița, sâmbătă dimineaţa. 10 oameni au murit după ce un microbuz de pasageri a fost lovit de un TIR, în apropiere de satul Sfântu Gheorghe. Alte 7 persoane au fost rănite. Este cel mai grav accident produs în România în 2019. Majoritatea victimelor sunt femei, care lucrau la un magazin din București.

Accidentul s-a produs pe Drumul Naţional DN2A, Slobozia - Urziceni, între raza localității Sfântul Gheorghe, din comuna Balaciu.

Cum s-a produs accidentul din Ialomița

Conform primelor Informații, șoferul unui TIR ar fi pierdut controlul volanului şi ar fi pătruns pe contrasens, lovind în plin un microbuz de transport persoane.

Autorităţile locale au demarat planul roşu de intervenţie. În total, 17 oameni au fost implicați în accident, dintre care 16 erau în microbuz. Impactul a distrus microbuzul, dar și cabina TIR-ului.

Conform celor de la ISU Ialomița, accidentul s-a produs în jurul orei 5.00. Microbuzul abia pornise la drum, din Munteni-Buzău, localitate ialomițeană situată la doar 4 kilometri de satul Sfântu Gheorghe.

Harta cu locul accidentului cu microbuz din Ialomița

10 morți în accidentul dintre TIR și microbuzul cu pasageri

Primele imagini filmate la locul accidentului arată efectele devastatoare ale impactului frontal dintre cele două mașini.

Numeroase echipaje ISU și de ambulanță au venit la locul tragediei. 10 persoane au murit. 9 victime sunt din microbuz, inclusiv șoferul, iar cea de-a zecea este șoferul TIR-ului.

Salvatorii spun că la locul accidentului au găsit 9 persoane decedate. Ulterior, un rănit în stare foarte gravă, pasager din microbuz, a murit în drum spre spital. Urma să fie transportat la București, dar, din cauza stării foarte critice, medicii au oprit ambulanța la spitalul Urziceni. Rănitul a decedat însă, în ciuda eforturilor doctorilor.

Șoferul TIR-ului ar fi adormit la volan

Șoferul TIR-ului, un bărbat care ar fi tot din județul Ialomița, plecase în cursă vineri, de la Târgu Jiu, în jurul orei 16.00. Transporta pene de pasăre și avea ca destinație localitatea ialomițeană Ciulnița, aflată la nici 50 de kilometri de locul impactului.

Anchetatorii iau în calcul varianta că bărbatul ar fi adormit la volan, spun surse apropiate investigației. El a condus toată noaptea. Conform unor martori, șoferul TIR-ului ar fi oprit pentru o cafea, cu câțiva kilometri înainte de a provoca accidentul.

Care este starea răniților

Șapte oameni au supraviețuit în accident, dar au fost răniți, iar unii sunt în stare gravă. Trei dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul din Slobozia, în Ialomiţa, iar ceilalţi patru răniți au fost trimiși la spitale din Bucureşti.

Două femei au fost aduse la Spitalul Floreasca din Capitală, cu hemoragie internă. Pacientele sunt operate de echipele medicale.

Pompierii intervin la accidentul din Ialomița

Alte două femei au fost aduse la Spitalul Bagdasar Arseni din București. O pacientă are multiple traumatisme și ruptură de splină și a fost operată. Cealaltă pacientă este conștientă și e sub supravegherea doctorilor.

Ulterior, două dintre cele 3 rănite care au fost duse la Spitalul Slobozia au fost transportate cu elicopterul, tot la București.

Cine sunt pasagerii microbuzului

Microbuzul a plecat în cursul dimineții din localitatea Munteni-Buzău, din județul Ialomița. Mașina avea ca destinație Bucureșți.

Pasagerii, majoritatea femei, urmau să ajungă la muncă. Erau navetiști care lucrau la Mega Image, în Capitală.

”Anunțăm cu regret faptul că, în dimineața zilei de astăzi, am pierdut opt colegi și alti șapte sunt răniti în ceea ce a fost catalogat drept cel mai grav accident rutier din 2019”, a transmis Mega Image, într-un comunicat.

Accidentul la doar câteva minute după ce microbuzul a plecat la drum.

Cel mai grav accident din 2019

Accidentul produs în Ialomița este cel mai grav din acest an în România și confirmă statisticile tragice privind evenimentele violente de pe șoselele țării. Țara noastră are cele mai multe accidente mortale din Uniunea Europeană. În 2018, în România au murit 1951 de oameni în accidente rutiere.

În cazul țării noastre, rata deceselor în accidente e astfel de 96 de morți la 1 milion de locuitori în 2018, aproape dublu față de media în UE, care e de 49 de morți la 1 milion de locuitori, arată un raport Eurostat. După România este Bulgaria, cu 88 decese la 1 milion de locuitori. La polul opus, țara cu cea mai mare siguranță rutieră e Marea Britanie, cu 28 de decese la 1 milion de locuitori în 2018, urmată de Danemarca, cu 30 de decese la 1 milion de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Accident groaznic în Ialomiţa, cu 10 morţi şi 7 răniţi. Un microbuz a fost lovit de un TIR