Antena Meniu Search
x

Accidentul cu șapte morţi de la Iaşi. Unul dintre muncitori a avut o presimţire înainte de tragedie: "Aveţi grijă de copii"

Șapte familii își plâng morții, după accidentul cumplit care a avut loc, marți dimineață, în județul Iași. Șase dintre victimele accidentului se cunoșteau din copilărie și au murit împreună, după ce dubița în care se aflau a fost spulberată de un camion. Și șoferul din camion a murit pe loc.

de Redactia Observator

la 01.02.2022, 14:25

În dubița implicată în accident se aflau cinci muncitori și șoferul. Toţi lucrau în echipă, în construcţii. Erau prieteni și se cunoșteau de mulți ani pentru că locuiau în sate apropiate din județul Iași. La volan se afla Constantin Pralea, un bărbat căsătorit, tatăl a două fetițe. În dubiță mai erau alte cinci persoane, printre care Bariz Mitica, Bruma Mihai și Marcel Moroșanu. 

Marcel Moroșanu, unul dintre muncitorii morți în accidentul din județul Iași, i-a donat celule stem surorii sale, bolnavă de cancer, în urmă cu un an. Rudele lui spun că bărbatul ar fi avut o presimțire înainte să plece de acasă, marți dimineață. ”Aveți grijă de copii”, i-ar fi zis soției și mamei sale, înainte să iasă pe ușa casei, pentru ultima oară.

Cum s-a produs accidentul cu șapte morți din județul Iași

Potrivit primelor ipoteze luate în calcul de anchetatori, autocamionul ar fi pierdut controlul direcției într-o curbă, cel mai probabil din cauza vitezei, și a lovit ambulanța. Apoi a pierdut complet controlul și a intrat frontal în autoutilitara care venea în spatele ambulanței.

Pe acelaşi subiect

Atât autoutilitara, cât și ambulanța circulau regulamentar.

Cine sunt victimele accidentului cu șapte morți din județul Iași

În urma accidentului din Iași au murit șapte persoane. Este vorba despre șase persoane aflate în autoutilitară și șoferul de pe TIR. Persoanele aflate în ambulanță au scăpat cu leziuni minore (șoferul, asistenta și o pacientă gravidă).

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție rutieră, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul și acționează pentru fluidizarea traficului rutier.

Şeful SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că echipele ajunse la fața locului au găsit inițial șase persoane inconștiente. Pentru cea de-a șaptea, șoferul din autoutilitară, s-a încercat resuscitarea aproape o oră, însă nu i-a putut fi salvată viața.

”Apelul la 112 ne anunța înainte de ora 7 de un accident cu victime multiple. Implicate persoane din trei autovehicule, dintre care o ambulanță de la serviciul de ambulanță Iași. Au fost trimise inițial patru echipaje acolo, s-a suplimentat apoi cu încă trei echipaje. Mai mulți medici, mai mulți asistenți și paramedici. Au fost găsite initial 6 persoane inconștiente. S-au evaluat. S-a început resuscitarea, pentru unele dintre ele s-a declarat imediat decesul. A șaptea persoana, șoferul dubitei a fost și el găsit în stop prin trauma. S-a efectuat resuscitarea aproape o oră, din păcate fără răspuns. Bilanțul deceselor la acest accident este de șapte persoane decedate din doua autovehicule la locul accidentului. Cei trei din ambulanță erau stabili. Prima a plecat de acolo, așa cum a dorit, gravida care era pacienta in ambulanță. Stabila hemodinamic. A fost dusă la maternitate. Apoi șoferul ambulanței și asistenta au fost preluate de echipajele noastre. Se afla in unitatea de primiri urgențe. Sunt stabilit. Conștienți, câteva confuzii. Vor fi evaluați. Speram sa nu aibă nevoie de intervenție chirurgicală ortopedica sau de internare și evoluția sa fie una favorabilă. Din păcate energia cinetică in momentul impactului a produs leziuni extrem de severe la nivelul tuturor segmentelor la cei 7 implicați și decedați în acest accident”, a declarat Prof.dr. Diana Cimpoeşu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Accidentul cu șapte morţi de la Iaşi. Unul dintre muncitori a avut o presimţire înainte de tragedie: "Aveţi grijă de copii"