Antena Meniu Search
x

Constantin, șoferul dubiței strivite în accidentul cu șapte morți din Iași, s-a stins după ce a fost resuscitat aproape o oră de medicii de pe ambulanță

Șoferul autoutilitarei implicate în accidentul cu șapte morți, în județul Iași, era un bărbat de 39 de ani din comuna Balș, aflată la câțiva kilometri de locul tragediei. Șapte persoane au murit și alte trei au fost rănite, după ce șoferul unui TIR a scăpat controlul direcției și s-a ciocnit cu o ambulanță și o autoutilitară.

de Redactia Observator

la 01.02.2022, 13:45

Șoferul din autoutilitara implicată în accidentul cu șapte morți din județul Iași
Șoferul din autoutilitara implicată în accidentul cu șapte morți din județul Iași - Facebook

Constantin P. se afla la volanul dubiței în care se aflau cinci muncitori. Toți au murit în accidentul produs pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, în zona localității Sârca. De asemenea, în accident a murit și șoferul TIR-ului care ar fi provocat tragedia.

Când au sosit medicii de pe ambulanță la locul tragediei l-au găsit în stop cardiorespirator, produs prin traumă. În zadar au încercat aproape o oră să-l resusciteze. 

Citește și:

Constantin era dintr-o localitate învecinată cu cea în care s-a petrecut accidentul.  Era casătorit şi avea doi copii. Alături de el au mai murit alte cinci persoane din maşina pe care o conducea. Presa locală scrie că lucrau în construcții și erau în drum spre muncă atunci când s-a produs accidentul.

Pe acelaşi subiect

Cum s-a produs accidentul cu șapte morți din județul Iași

Potrivit primelor ipoteze luate în calcul de anchetatori, autocamionul ar fi pierdut controlul direcției într-o curbă, cel mai probabil din cauza vitezei, și a lovit ambulanța. Apoi a pierdut complet controlul și a intrat frontal în autoutilitara care venea în spatele ambulanței.

Atât autoutilitara, cât și ambulanța circulau regulamentar.

Doar persoanele din ambulanță au scăpat cu viață din accident

Şeful SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că echipele ajunse la fața locului au găsit inițial șase persoane inconștiente. Pentru cea de-a șaptea, șoferul din autoutilitară, s-a încercat resuscitarea aproape o oră, însă nu i-a putut fi salvată viața.

Te-ar putea interesa și: Simptomul straniu pe care doar cei infectați cu varianta Omicron îl simt. Ce se întâmplă cu pielea

”Apelul la 112 ne anunța înainte de ora 7 de un accident cu victime multiple. Implicate persoane din trei autovehicule, dintre care o ambulanță de la serviciul de ambulanță Iași. Au fost trimise inițial patru echipaje acolo, s-a suplimentat apoi cu încă trei echipaje. Mai mulți medici, mai mulți asistenți și paramedici. Au fost găsite initial 6 persoane inconștiente. S-au evaluat. S-a început resuscitarea, pentru unele dintre ele s-a declarat imediat decesul. A șaptea persoana, șoferul dubitei a fost și el găsit în stop prin trauma. S-a efectuat resuscitarea aproape o oră, din păcate fără răspuns. Bilanțul deceselor la acest accident este de șapte persoane decedate din doua autovehicule la locul accidentului. Cei trei din ambulanță erau stabili. Prima a plecat de acolo, așa cum a dorit, gravida care era pacienta in ambulanță. Stabila hemodinamic. A fost dusă la maternitate. Apoi șoferul ambulanței și asistenta au fost preluate de echipajele noastre. Se afla in unitatea de primiri urgențe. Sunt stabilit. Conștienți, câteva confuzii. Vor fi evaluați. Speram sa nu aibă nevoie de intervenție chirurgicală ortopedica sau de internare și evoluția sa fie una favorabilă. Din păcate energia cinetică in momentul impactului a produs leziuni extrem de severe la nivelul tuturor segmentelor la cei 7 implicați și decedați în acest accident”, a declarat Prof.dr. Diana Cimpoeşu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Constantin, șoferul dubiței strivite în accidentul cu șapte morți din Iași, s-a stins după ce a fost resuscitat aproape o oră de medicii de pe ambulanță