Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cum s-a produs accidentul cu șapte morți din județul Iași. Primele ipoteze ale anchetatorilor

Un accident cumplit a avut loc, marți dimineață, în județul Iași, după impactul devastator între un autocamion, o ambulanță și o autoutilitară. Doar persoanele din ambulanță - adică șoferul, o asistentă și o gravidă - au scăpat cu viață din accident.

de Redactia Observator

la 01.02.2022, 10:01

Potrivit primelor ipoteze luate în calcul de anchetatori, autocamionul ar fi pierdut controlul direcției într-o curbă, cel mai probabil din cauza vitezei, și a lovit ambulanța. Apoi a pierdut complet controlul și a intrat frontal în autoutilitara care venea în spatele ambulanței. Atât autoutilitara, cât și ambulanța circulau regulamentar.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că accidentul rutier produs pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, în zona localității Sârca, județul Iași, s-a soldat cu decesul a șapte persoane, alte trei fiind transportate la spital, în stare stabilă. 

Doar cei din ambulanță au scăpat cu viață din accident

Șapte persoane au murit în accident. Este vorba despre șase persoane aflate în autoutilitară și șoferul de pe TIR. Persoanele aflate în ambulanță au scăpat cu leziuni minore (șoferul, asistenta și o pacientă gravidă).

Pe acelaşi subiect

În prezent, la fața locului sunt mai multe echipaje de poliție rutieră care efectuează cercetarea la fața locului, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul și acționează pentru fluidizarea traficului rutier.

Șapte ambulanțe trimise la accidentul din Sârca, județul Iași

Şeful SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că echipele ajunse la fața locului au găsit inițial șase persoane inconștiente. Pentru cea de-a șaptea, șoferul din autoutilitară, s-a încercat resuscitarea aproape o oră, însă nu i-a putut fi salvată viața.

”Apelul la 112 ne anunța înainte de ora 7 de un accident cu victime multiple. Implicate persoane din trei autovehicule, dintre care o ambulanță de la serviciul de ambulanță Iași. Au fost trimise inițial patru echipaje acolo, s-a suplimentat apoi cu încă trei echipaje. Mai mulți medici, mai mulți asistenți și paramedici. Au fost găsite initial 6 persoane inconștiente. S-au evaluat. S-a început resuscitarea, pentru unele dintre ele s-a declarat imediat decesul. A șaptea persoana, șoferul dubitei a fost și el găsit în stop prin trauma. S-a efectuat resuscitarea aproape o oră, din păcate fără răspuns. Bilanțul deceselor la acest accident este de șapte persoane decedate din doua autovehicule la locul accidentului. Cei trei din ambulanță erau stabili. Prima a plecat de acolo, așa cum a dorit, gravida care era pacienta in ambulanță. Stabila hemodinamic. A fost dusă la maternitate. Apoi șoferul ambulanței și asistenta au fost preluate de echipajele noastre. Se afla in unitatea de primiri urgențe. Sunt stabilit. Conștienți, câteva confuzii. Vor fi evaluați. Speram sa nu aibă nevoie de intervenție chirurgicală ortopedica sau de internare și evoluția sa fie una favorabilă. Din păcate energia cinetică in momentul impactului a produs leziuni extrem de severe la nivelul tuturor segmentelor la cei 7 implicați și decedați în acest accident”, a declarat Prof.dr. Diana Cimpoeşu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cum s-a produs accidentul cu șapte morți din județul Iași. Primele ipoteze ale anchetatorilor