Antena Meniu Search
x

Actorul Constantin Chiriac, preşedintele FITS, internat în spital. I s-a făcut rău în timpul unei ceremoii de premiere

Actorul Constantin Chiriac, director al Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu şi preşedinte al Festivalului Internaţional de Teatru (FITS), este internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din oraş cu probleme digestive cauzate de căldura excesivă.

de Redactia Observator

la 30.06.2024 , 11:59

- oradesibiu

Lui Constantin Chiriac i s-a făcut rău sâmbătă seară, în timpul ceremoniei de acordare a unor stele pe Aleea Celebrităţilor din Parcul Cetăţii, de unde a fost preluat de o ambulanţă.

"SAJ Sibiu a fost solicitat în această seară (sâmbătă seară - n.r.), în jurul orei 18,30, în Parcul Cetăţii, pentru un bărbat de 67 de ani care a prezentat o stare lipotimică. La solicitare a intervenit şi un echipaj moto de la ISU. Pacientul a fost preluat de către echipajul cu medic al SAJ şi a fost evaluat şi monitorizat. A prezentat o scurtă stare lipotimică, probabil din cauza căldurii (cauza o să fie stabilită la spital). Funcţiile vitale ale pacientului sunt în limite normale şi a fost transportat la UPU Sibiu pentru investigaţii suplimentare", au precizat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă sibian.

Constantin Chiriac a lipsit sâmbătă seară de la Gala FITS, care a avut loc la Sala Thalia.

Articolul continuă după reclamă

Purtătorul de cuvânt al FITS, Sorana Maier, susţine că "a fost o problemă minoră cauzată de deshidratare".

Constantin Chiriac nu este singurul participant de la FITS care a ajuns la spital din cauza căldurii. Temperaturile zilnice, de peste 30 de grade, l-au afectat, vineri, pe un alt actor, care a fost preluat în stare de inconştienţă de la un spectacol din centrul istoric al Sibiului.

Mai multe incidente din cauza căldurii excesive

Ediţia aceasta a FITS pune probleme participanţilor şi spectatorilor de la evenimentele stradale, în aer liber, din cauza căldurii. Canicula din această lună a afectat mai multe persoane, care au fost internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Treisprezece persoane au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu cu arsuri solare, insolaţie şi deshidratare din cauza temperaturilor de peste 30 de grade înregistrate în cursul lunii iunie, în condiţiile în care, în aceeaşi perioadă a anului trecut, a fost înregistrat un singur astfel de pacient, a declarat, vineri, pentru Agerpres, purtătoarea de cuvânt a unităţii sanitare, Cristina Bălău.

Unul dintre cei 13 pacienţi, un tânăr de 23 ani, a avut arsuri de gradul II din cauza soarelui, fiind internat în secţia de Chirurgie Plastică, potrivit sursei citate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Evenimente » Actorul Constantin Chiriac, preşedintele FITS, internat în spital. I s-a făcut rău în timpul unei ceremoii de premiere