Antena Meniu Search
x

Adolescentă de 17 ani din Vaslui, abuzată sexual chiar de cel care era plătit să o îngrijească. Victima se afla în plasament familial de opt ani

Un bărbat de 64 de ani din judeţul Vaslui a ajuns în arest preventiv, după ce a fost acuzat de viol și abuzuri sexuale. Victima sa a fost o adolescentă de 17 pe care acesta o îngrijea, ca asistent maternal, încă din 2014. Tânăra a dezvăzluit totul polițiștilor, după ce nu a mai suportat calvarul prin care trecea. Ca o primă măsură, adolescenta a fost scoasă din familie și securizată într-un centru de primiri în regim de urgență.

de Redactia Observator

la 14.12.2022, 09:55

Abuz sexual Vaslui
Adolescenta a fost violată chiar de asistentul său maternal - Shutterstock

Un bărbat de 64 de ani, din comuna Todireşti, a fost arestat după ce a fost acuzat de viol și abuzuri sexuale, în formă continuată. Victimă i-a căzut chiar adolescenta de 17 ani pe care acesta o îngrijea, ca asistent maternal, încă din 2014. Viața adolescentei devenise un calvar de multă vreme și, când nu a mai suportat, a mărturisit totul polițiștilor. În cauză a fost deschis dosar penal și agresorul a ajuns în arest preventiv. Decizia este definitivă, ținând cont de faptul că a fost menținută și de instanța de apel. Pe lângă ancheta polițiștilor, a fost deschisă o altă anchetă a celor de la DGASPC Vaslui.

Fata a ajuns în plasament familial, la o familie din localitatea Siliștea, acum 8 ani. Anul acesta, pe 21 octombrie, adolescenta a sesizat Poliția Negrești cu privire la faptul că ar fi fost victima unor abuzuri sexuale. În plângere a fost indicat și un prezumtiv autor, bărbatul în varstă de 64 de ani, în grija efectivă a caruia se afla.

În aceeași zi, a fost emis un ordin provizoriu de protecție față de acesta, pe o perioadă de 5 zile. Ulterior, Judecătoria Vaslui a emis un ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni. Minora a fost plasată într-un centru de primiri în regim de urgență pentru evaluare și consiliere psihologică. Zilele trecute, ca urmare a administrării probatoriului, politiștii negreșteni au dispus față de bărbatul cercetat, măsura reținerii, pentru 24 ore. A doua zi, față de acesta, Judecătoria Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a dispus măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile.

DGASPC a deschis o anchetă internă

Pe acelaşi subiect

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, în formă continuată și agresiune sexuală, în formă continuată.

Cazul a intrat acum și în atenția celor de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, care au demarat propria anchetă internă. De asemenea, adolescenta și alți doi copii pe care asistentul maternal îi avea în grijă, în vârstă de 10 şi 19 ani, au fost scoși din familie și securizați.

"A fost demarată o anchetă internă și a fost luată măsura securizării celor trei copii, încă din ziua în care a fost depusă plângerea la poliție. În atenția noastră este inclusiv tânărul de 19 ani deoarece, conform legislației în vigoare, poate beneficia de protecție până la vârsta de 26 de ani, dacă urmează o formă de învățământ", au transmis reprezentanții DGASPC Vaslui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Adolescentă de 17 ani din Vaslui, abuzată sexual chiar de cel care era plătit să o îngrijească. Victima se afla în plasament familial de opt ani