Antena Meniu Search
x

Un chirurg estetician celebru îşi viola pacientele în timpul procedurilor. Le seda cu gaz ilariant, Xanax şi tequila

Un chirurg estetician din Florida s-a sinucis după ce a fost acuzat că ar fi drogat şi violat două paciente în timpul procedurilor medicale. Medicul ar fi atacat în mod similar cel puţin alte trei femei aflate în grija sa, relatează The Guardian.

de Redactia Observator

la 07.12.2022 , 17:18

Eric Salata
Un chirurg estetician din SUA s-a sinucis după ce a ieşit la iveală că îşi viola pacientel

Cinci paciente ale clinicii de chirurgie estetică Pura Vida a lui Eric Salata din oraşul american Florida au mers la poliţie şi au raportat că medicul fie le-a agresat sexual, fie a încercat să le agreseze în timpul procedurilor medicale, a declarat marţi Adam Horowitz, avocatul uneia dintre femei. Horowitz a adăugat că cele cinci femei au depus 11 plângeri în total în care îl acuză pe Salata.

Cadavrul chirurgului, găsit în pădure

Cele mai recente acuzaţii împotriva lui Salata au venit la opt zile după ce cadavrul său a fost găsit într-o pădure. Anchetatorii au stabilit că doctorul s-a împuşcat după ce fusese eliberat pe cauţiune, la o săptămână după ce poliţia îl arestase arestat sub suspiciunea că le-a violat pe două dintre pacientele sale în timp ce erau inconştiente.

Articolul continuă după reclamă

Poliţiştii au susţinut că Salata a sedat-o pe o pacientă în vârstă de 51 de ani cu gaz ilariant, Xanax şi tequila, dar medicul a susţinut că erau forme de ameliorare a durerii pentru procedura pe care trebuia să o efectueze. Cealaltă pacientă operată, în vârstă 72 de ani, a declarat că Salata a violat-o – lăsându-i buza învineţită – după ce i-a administrat gaz ilariant.

Pe acelaşi subiect

Poliţia din Napoli l-a arestat pe Salata la 21 noiembrie, după care a fost eliberat pe cauţiune. După ce s-a aflat de arestarea lui, o a treia femeie a venit cu acuzaţii similare împotriva lui Salata.

Chirurgul risca între 6 şi 30 de ani de închisoare

La 28 noiembrie, poliţiştii au răspuns unei solicitări de verificare a lui Salata după ce bărbatul şi-a părăsit domiciliul, lăsând în urmă două scrisori, verigheta şi cardurile de credit, potrivit unui raport al poliţiei obţinut de WINK-TV. Poliţiştii au mers în ultimul loc în care fusese văzut Salata, care purta o brăţară de monitorizare după ce a fost eliberat pe cauţiune. Autorităţile i-au găsit cadavrul într-un şanţ, alături de o armă. Anchetatorii au stabilit că Salata s-a împuşcat intenţionat în cap.

Salata avea înfăţişare la instanţă în 19 decembrie pentru cele două acuzaţii de agresiune sexuală. Risca între şase şi treizeci de ani de închisoare pentru oricare dintre aceste acuzaţii, dacă ar fi fost găsit vinovat.

Clinica medicală a fost închisă 

Una dintre pacientele care l-au acuzat pe Salata a dat în judecată clinica Pura Vida pentru a obţine despăgubiri, potrivit News. Site-ul Pura Vida nu mai apare în mediul online, iar apelurile la numărul de telefon al clinicii sunt redirecţionate direct către mesageria vocală. Săptămâna trecută, o înregistrare din mesajeria vocală spunea că unitatea s-a închis pe termen nelimitat.

Cazul chirurgului estetician vine după cel al neurologului Ricardo Cruciani, care s-a sinucis într-o închisoare din New York, în luna august, în timp ce aştepta sentinţa pentru agresiune sexuală împotriva pacienţilor săi. Cruciani, care a susţinut că este nevinovat, risca închisoarea pe viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Călătoriți cu trenul pe caniculă?
Observator » Stiri externe » Un chirurg estetician celebru îşi viola pacientele în timpul procedurilor. Le seda cu gaz ilariant, Xanax şi tequila