Antena Meniu Search
x

Video Adrenalină la cote maxime la Campionatul Naţional de Drift. 50 de șoferi profesioniști și amatori, în lupta pentru titlul de piloţi de categoria Street

Zeci de maşini au făcut zgomot infernal şi derapaje controlate, astăzi, la Bucureşti. Poliţiştii au fost doar spectatori, pentru că demonstraţiile au avut loc la Campionatul Naţional de Drift. La concursul organizat într-un poligon au participat 50 de concurenţi, inclusiv şoferi de oraş, care aspiră la titlul de piloţi de categoria Street. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 17.09.2023, 19:37

Vezi și

Îmbinate perfect, adrenalina şi controlul pot da reţeta de succes pentru un pilot profesionist de drift. Deşi este un campionat de amatori sau piloţi de street, de data aceasta vom face o demonstraţie cu un pilot profedsionist.

Răzvan Stan: Pentru mine este deja rutină. 

O rutină la care tind 50 de tineri pasionaţi de viteză. Chiar dacă sunt amatori au venit în competiţie ca să câştige puncte şi să avanseze la statutul de profesionişti.

Cătălin Plopeanu, participant: Am 15 ani şi am început să fac drift atunci când am ajuns la clasa de amatori, adică ieri. Nu am momentan niciun permis de categorie. Am venit aici pentru şansa de a obţine permisul pentru clasa Street.

Pe acelaşi subiect

Cât costă cursurile de drift pentru adulți și copii

Matei Barbu, pilot de drift cateogria Street: Am de gând un loc cât mai înalt. Maşinile în general mă atrag, caii şi sunetul.

Competiţia este arbitrată de piloţi profesionişti cu experienţă, printre care fostul vicecampion european de drift Sorin Ene.

Sorin Ene, arbitru: Criteriile esentiale are driftului care generează spectacol: linie, viteză. Clasa street este inființată de 3 ani de zile în cadrul campionatului național Rodrift și are ca scop atragerea în cadru legal organizat și sigur al fenomenului undeground care există și trebuie să recunoaștem asta.

Denis Alexandru Manea, organizator: Pe noi ne interesează partea de siguranţă. La mașinile profesioniste de exemplu, de roll cage, de extinctor. Pentru că fiind supuse la forţe foarte mari vă daţi seama că cedează maşina uneori şi trebuie să ne asigurăm.

Copiii pot începe să se antreneze pentru drift dacă au înălţime de la un metru şi jumătate în sus. Preţurile pornesc de la 100 de euro ora de pregătire, iar pentru adulţi, două zile de cursuri teoretice şi practice ajung şi la 1.500 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Adrenalină la cote maxime la Campionatul Naţional de Drift. 50 de șoferi profesioniști și amatori, în lupta pentru titlul de piloţi de categoria Street