Antena Meniu Search
x

Adrian Streinu-Cercel: Există riscul ca Iohannis să apese din nou "butonul de urgență" (Video)

Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, a declarat că pericolul pandemiei de coronavirus nu a trecut. El a avertizat că există riscul să ne întoarcem la starea de urgență.

De Veronica Micu la 20.05.2020, 08:32
Adrian Streinu-Cercel
Adrian Streinu-Cercel: Există riscul ca Iohannis să apese din nou butonul de urgență - captura Antena3
  • Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș a avertizat că există riscul să ne întoarcem la starea de urgență.
  • Streinu-Cercel: "Acest virus nu stă degeaba".

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a explicat de ce în unele țări numărul infectărilor a crescut din nou dramatic și ce ar putea urma pentru români vara aceasta.

"Avem două componente importante - prima e legată de virus: este un microorganism nou în natură, el a apărut în urmă cu câteva luni de zile, a ajuns să-și facă stadiile evolutive, exact ca un copil mic - e născut, începe să crească, se școlarizează, adică își crește virulența și agresivitatea și începe să atace, devine rebel.

În momentul în care devine rebel are niște momente de cumpănă, exact cum este și omul în viață. În aceste momente de cumpănă intervin autoritățile de sănătate publică. Aceste măsuri îl opresc pentru o anumită perioadă de timp, dar el și-a căpătat și virulență și agresivitate.

Când începi să te relaxezi trebuie să iei în calcul că acest virus nu stă degeaba. Și unde va ataca? Exact pe unde se duce omul și se plimbă", a spus Streinu-Cercel, aseară, la Antena 3.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș a avertizat că există riscul să ne întoarcem la starea de urgență.

"Sper să nu se ajungă acolo și sper ca președintele României să nu fie nevoit să apese din nou butonul de urgență, pentru că un astfel de risc există, să știți. Peste trei săptămâni de acum încolo aflăm și cât de mare e acest risc", a conchis Adrian Streinu-Cercel.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Adrian Streinu-Cercel: Există riscul ca Iohannis să apese din nou "butonul de urgență" (Video)

Breaking news

Trei copii au murit după ce patul în care dormeau a luat foc. Pompieri: "Ne-a rupt sufletul"

Trei copii au murit după ce patul în care dormeau a luat foc. Pompieri: "Ne-a rupt sufletul"