Antena Meniu Search
x

Raed Arafat: "Am ajuns în momentul în care ne batem joc. Haideţi să lăsăm prostiile"

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că nu se poate ca unii să își bată joc, după ce România a evitat o situație dramatică.

de Redactia Observator

la 19.05.2020, 23:11

- Hepta

Arafat spune că a constatat cu stupoare atitudinea unor persoane, după starea de urgență, care au început să-și bată joc și să implanteze în mentalul populației că totul a fost o cacealma.

"Fără nicio discuţie şi aş fi total inconştient dacă aş spune că nu mă tem de acest virus. Este atât de periculos şi avem decese. Deja am atins o mie o sută şi ceva de decese. Haideţi să lăsăm prostiile care circulă pe reţelele de socializare, în unele dezbateri care au ieşit din sfera dezbaterilor pragmatice şi ştiinţifice şi au devenit, unele dintre ele, dezbateri de batjocură. Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică, acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut. Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia pentru că s-a implantat în conştientul unei părţi a populaţiei că aici a fost o cacealma", a spus Arafat la TVR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Raed Arafat: "Am ajuns în momentul în care ne batem joc. Haideţi să lăsăm prostiile"