Antena Meniu Search
x

Adriana Pistol, INSP: Andreea Moldovan a prezentat doar ideile principale din ordinul privind carantina. Nu a fost dezbatere

Ordinul privind carantina semnat de Andreea Moldovan, fost secretar de stat în MS, nu a fost dezbătut în grupul tehnico-științific, iar fostul secretar de stat a prezentat într-o ședință ideile principale, a declarat Adriana Pistol, directorul CNSCBT din cadrul INSP.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.04.2021, 23:24

Adriana Pistol, INSP: Andreea Moldovan a prezentat doar ideile principale din ordinul privind carantina. Nu a fost dezbatere
Adriana Pistol, INSP: Andreea Moldovan a prezentat doar ideile principale din ordinul privind carantina. Nu a fost dezbatere - Gov.ro/Hepta

„D-na secretar de stat Andreea Moldovan, în cadrul unei ședințe convocată de dr. Raed Arafat a Grupului tehnico-științific, a deschis într-adevăr acest subiect. A prezentat dorința domniei sale de a modifica criteriile și metodologia prin care se face evaluarea riscului în vederea carantinării. A descris pe scurt câteva dintre viziunile domniei sale. Trebuie să înțelegem un lucru - pe de o parte nu îmi aduc aminte să fi fost discutate în detaliu propuneri, așa cum ar fi fost poate bine, dat fiind că în acest grup se află colegi din mai multe instituții”, a spus Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, citat de Mediafax.

Întrebată dacă a fost dezbătut ordinul, Pistol a negat acest lucru și a precizat că au fost prezentate doar ideile principale.

„Grupul tehnico-științific, chiar dacă face niște propuneri, toate discuțiile și toate minutele pleacă către CNSU, iar numai Comitetul Național pentru Situații de Urgență decide. S-au discutat măsurile cu privire la măsurile pe care grupul le considera oportune despre București. Procedural nu s-a votat și nu a apărut nici în minuta care a plecat spre CNSU. (...) Poate că domnia sa a avut sentimentul că această discuție a fost suficientă”, a adaugat Adriana Pistol.

”Nu am lucrat de capul meu”

Pe acelaşi subiect

Andreea Moldovan a semnat, marți, un ordin în numele ministrului Sănătății, prin care introducea noi criterii privind carantina. Ordinul a fost abrogat, miercuri, de premierul Florin Cîțu, după ce a devenit ministru interimar al Sănătății.

Într-o declarație de presă organizată alături de Vlad Voiculescu, după demiterea din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan a declarat că ordinul care viza schimbarea criteriilor de carantinare în pandemie a fost discutat inclusiv cu șefa INSP Adriana Pistol și Raed Arafat, forma finală fiind cea agreată de toată lumea.

"Nu am lucrat de capul meu. Niciodata nu am crezut ca detin adevarul absolut si stiu sa fac lucrurile de capul meu", a declarat Andreea Moldovan.

Premierul Florin Cîțu i-a demis pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan

Florin Cîţu a explicat, într-o conferință de presă, că a luat decizia de a schimba conducerea Ministerului Sănătății pentru ca oamenii să își mențină încrederea în instituţiile statului.

"România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Lupta a întins la maximum resursele statului. Ca să ducem la capăt lupta, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului. Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății”, a spus Florin Cîțu.

Ultimele luni ale mandatului lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății au fost marcate de mai multe situații de criză, printre care se numără evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, tragedia de la Victor Babeș și ordinul privind criteriile de carantinare în pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Adriana Pistol, INSP: Andreea Moldovan a prezentat doar ideile principale din ordinul privind carantina. Nu a fost dezbatere