Antena Meniu Search
x

Andreea Moldovan, despre ordinul privind criteriile de carantinare: ”Nu am lucrat de capul meu. Au fost discuții cu șefa INSP și Raed Arafat”

Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, vineri, că ordinul care viza schimbarea criteriilor de carantinare în pandemie a fost discutat inclusiv cu șefa INSP Adriana Pistol și Raed Arafat, forma finală fiind cea agreată de toată lumea.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.04.2021, 10:18

Andreea Moldovan, declarații despre ordinul privind criteriile de carantinare
Andreea Moldovan, declarații despre ordinul privind criteriile de carantinare - Hepta
  • Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu, miercuri.
  • Demisă a fost și dr. Andreea Moldovan, din funcția de secretar de stat.

"Nu am lucrat de capul meu. Niciodata nu am crezut ca detin adevarul absolut si stiu sa fac lucrurile de capul meu", a declarat Andreea Moldovan, într-o declarație de presă făcută alături de Vlad Voiculescu, după demiterea de la Ministerul Sănătății.

”Vreau doar să mentionez că discutarea lor s-a făcut în două zile succesive, la sediul Ministerului Sănătății, într-o companie mai mult decat selectă, reunind reprezentanți ai INSP, DSU și epidemiologi. Forma finala a fost forma agreată de toata lumea, nu am lucrat de capul meu. Au participat si doamna Pistol si domnul Arafat”, a spus Andreea Moldovan.

Fostul secretar de stat în MS a ținut să-i mulțumească lui Vlad Voiculescu că a adus-o în echipa de la minister și că a apreciat mult că nu a fost condiționată politic.

”Pentru mine a fost extrem de important, venind din sistem, venind din spital de stat afectat de pandemie, să știu ce se intampla acolo, astfel încât am putut să vin cu problemele pe care le cunoșteam și să încerc să le rezolv. Un alt avantaj al meu a fost că stiu sa comunic cu colegii mei din țară si am știut ce se întâmpla în țară. Mulțumesc tuturor colegilor din minister, îi multumesc lui Vlad pentru că am avut ocazia să lucrez cu el. Am știut să lucrăm pâna noaptea târziu împreună și să avem proiecte la care toți am pus umărul. Am regretul că erau niște ordine care trebuiau să iasă mai departe. Mai aveam și testarea în farmacii și alte proiecte, sper să fie continuate, pentru că sunt proiecte bune” a spus Andreea Moldovan.

Florin Cîţu a explicat, într-o conferință de presă, că a luat decizia de a schimba conducerea Ministerului Sănătății pentru ca oamenii să își mențină încrederea în instituţiile statului.

"România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Lupta a întins la maximum resursele statului. Ca să ducem la capăt lupta, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului. Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății”, a spus Florin Cîțu.

Ultimele luni ale mandatului lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății au fost marcate de mai multe situații de criză, printre care se numără evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, tragedia de la Victor Babeș și ordinul privind criteriile de carantinare în pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Andreea Moldovan, despre ordinul privind criteriile de carantinare: ”Nu am lucrat de capul meu. Au fost discuții cu șefa INSP și Raed Arafat”