Antena Meniu Search
x

Video Aeroportul Băneasa, unul dintre cele mai vechi aeroporturi din lume, va fi redeschis la primăvară. Cum arată la interior

Aeroportul Băneasa va funcţiona la capacitate maximă, de la primăvară! Românii vor putea pleca spre destinaţiile lor de vacanţă de pe unul dintre cele mai vechi aeroporturi din lume. 66 de milioane de lei a costat modernizarea. 

de Redactia Observator

la 12.11.2021, 10:00

Vezi și

Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Transporturilor: Un loc extraordinar, arată fantastic. Este un loc plin de intorie. Vorbim de un aeroport, un aerodrom, care a fost prima dată folosit, dacă nu mă înşel, prin 1912 de prinţul George Valentin Bibescu. 

Aeroportul va putea funcţiona la capacitate maximă din primăvara anului viitor. Lucrările de reabilitare au durat doi ani. Trebuia să fie gata la timp pentru Campionatul European de fotbal din 2020, însă, din cauza pandemiei, lucrările n-au putut fi gata la timp. 

George Dorobanţu, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti CNAB: Urmează o serie de paşi procedurali. Ceea ce presupune practic ca şi celelelte instituţii ale statului, Frontieră, Securitate, etc, să poată să vină să facă recepţie. 

Echipamentele montate sunt de ultimă generaţie. De exemplu, pentru zona de business, timpii de aşteptare sunt aproape inexistenţi. 

Pe acelaşi subiect

Unul dintre cele mai evchi aeroporturi din lume, adus la standarde moderne

Valentin Iordache: Avem absolut tot ceea ce presupune un aeroport internaţional, cu toate reglementările la zi, din toate punctele de vedere. 

Sistemul de bagaje poate scana complet automat peste 160 de bagaje în fiecare oră. Dacă unul dintre ele este considerat suspect, atunci este trimis automat la un nivel superior pentru verificări suplimentare. 

Valentin Iordache, purtător de cuvânt CNAB: Pista este în condiţii foarte bune. Este una dintre cele mai bune piste din această regiune a Europei. Mai sunt însă lucrări de efectuat la platformă, ea trebuie ranforsată, trebuie reconfigurată pentru tipul de trafic în perioada care urmează. 

Vor exista însă şi restricţii. Cum aeroportul Băneasa este înconjurat de locuinţe, avioanele vor putea decola şi ateriza doar între 10 seara şi 6 dimineaţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Aeroportul Băneasa, unul dintre cele mai vechi aeroporturi din lume, va fi redeschis la primăvară. Cum arată la interior