Antena Meniu Search
x

Video Cel mai mare avion cargo din lume a aterizat pe Otopeni. Venirea lui AN-225 Mriya, "Gigantul Cerului" sau "Visul", a fost un veritabil spectacol

Cel mai mare avion din lume a aterizat astăzi pe Otopeni. Antonov 225 a venit din Austria, iar timp de două zile va opera două zboruri cargo pe ruta Bucureşti-Riyadh. Aterizarea colosului de peste 250 de tone a fost urmărită de zeci de oameni, angajaţi ai aeroportului sau fotografi pasionaţi de aeronautică.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 07.10.2021, 20:15

Vezi și

Aeronava aterizează în acest moment pe pista de nord a Aeroportului Otopeni. I-a fost rezervată o platformă specială de garare aflată pe calea de rulare a acestei piste. Colosul de peste 250 de tone greutate a atins pista aeroportului Otopeni puţin după ora 15.00. Antonov 225 Mriya este cel mai mare avion din lume. Ca lungime, e aproape cât un teren de fotbal şi o anvergură a aripilor de 88 de metri şi jumătate. AN 225 are şase motoare şi o viteză de croaziera de până la 850 de kilometri pe oră.

A fost redimensionat la un moment dat iar trenul de aterizare a fost proiectat să aibă 52 de roţi.

De pe Otopeni va efectua două curse cargo pe ruta Bucureşti - Ryhad şi retur

Este pentru prima oară când o astfel de aeronavă aterizează pe o pistă din România. De altfel, în funcţie de încărcătura pe care o transportă aeronava, lungimea pistei trebuie să fie de măcar trei - trei kilometri şi jumătate. "Să aterizezi ori să decolezi cu o astfel de aeronavă nu e ușor, bineînțeles. Dar pentru asta ne antrenăm. Am multă experiență ca pilot al acestui avion", a declarat pilotul aeronavei.

"Lățimea pistei la noi este exact la limita anvergurii de 88 pe care o are la planuri. Lungimea pistei de 3 km jumate și pista1 și pista2 la Otopeni", a declarat Cosmin Peşteşan, directorul general al aeroportului Otopeni. AN 225 va fi găzduit pe pista Aeroportului Otopeni preţ de două zile. De aici va efectua două curse cargo pe ruta Bucureşti - Ryhad şi retur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cel mai mare avion cargo din lume a aterizat pe Otopeni. Venirea lui AN-225 Mriya, "Gigantul Cerului" sau "Visul", a fost un veritabil spectacol