Antena Meniu Search
x

Video Ajutor pentru Elena, care la 85 de ani a anunţat la 112 că moare de frig şi singurătate. "Nu am pe nimeni"

Gest disperat al unei bătrâne din Constanţa. Femeia de 85 de ani a sunat la 112 să ceară ajutor pentru că murea de frig în casă. Apelul ei este, de fapt, strigătul multor vârstnici care, de teama facturilor mari, nu dau drumul la căldură nici măcar acum, când temperaturile au scăzut sub limita de îngheţ. Mai mulţi oameni cu suflet mare au sărit în ajutorul femeii, după ce povestea ei s-a viralizat pe reţelele sociale. 

de Redactia Observator

la 30.01.2023, 19:45

Vezi și

Elena Bocioagă are 85 de ani şi pe chipul ei blând se citeşte grija zilei de mâine. A fost inginer agronom şi a avut o familie împlinită. Soţul, copiii şi fratele i-au murit, însă, rând pe rând. Aşa că a învăţat să se descurce singură. Scumpirile din ultima perioadă şi teama că nu va putea să-şi achite facturile au făcut-o să renunţe și la ultima ei sursă de încălzire: un calorifer electric, pe care l-a scos din priză.

Bunica Elena: Degetele, de multe ori, sunt albe, că nu mai circulă sângele.

Bătrâna locuieşte din 1970 într-o casă naţionalizată dărăpănată

Pereţii sunt scorojiţi şi fisuraţi, tavanul stă să cadă şi, din loc în loc, plouă înăuntru, aşa că bătrâna şi-a îmbrăcat o canapea în celofan şi a pus ligheane pe jos. A încercat să izoleze pereţii cu cartoane, dar frigul intră peste tot. Elena n-are unde să se mute, mai ales că aici plăteşte o chirie de doar 150 de lei pentru două camere.

Pe acelaşi subiect

Bunica Elena: Mă simt singură şi nu am pe nimeni. 

Temperaturile scăzute din ultimele nopţi au doborât-o. Aşa că a sunat disperată la 112. A folosit tot un telefon vechi. Din 1972. E, de altfel, singura ei legătură cu mediul exterior.

Bunica Elena: Să vină să mă ajute că mor de frig în casă.

Apelul ei a ajuns la Gabriel Enache, un poliţist local care i-a convins şi pe alţi oameni cu suflet mare să o ajute pe femeia de 85 de ani.

Gabriel Enache, poliţist local: Primul lucru, şi-a cerut iernare. Pe noi ne-a emoţionat, să îşi ceară iertare la gestul de disperare pe care l-a avut.

Sute de oameni s-au mobilizat pentru ca azi Elena Bocioagă să zâmbească

A primit mâncare, ghiocei şi vestea că nu trebuie să mai aibă grija facturilor, până iese din iarnă. Mai mult, va primi şi o masă caldă pe zi.

Bunica Elena: Vai, de mine, dacă nu eraţi dumneavostră, poate că eram moartă.

Sute de mii de bătrâni vulnerabili au nevoie de ajutor, mai ales în anotimpul rece. În Constanţa, la Direcţia Socială din cadrul primăriei sunt luaţi în evidenţă puţin peste 500 de vârstnici. Asistenţii sociali nu se duc însă la ei decât la sesizări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ajutor pentru Elena, care la 85 de ani a anunţat la 112 că moare de frig şi singurătate. "Nu am pe nimeni"