Antena Meniu Search
x

O pensionară de 87 de ani a murit de frig, pentru că nu avea bani să-și încălzească casa, în UK. Fiul ei voia s-o interneze la azil

O pensionară de 87 de ani a îndurat frigul din casă săptămâni la rând, în Marea Britanie. Și-a dat ultima suflare pe patul de spital, foarte bolnavă. Fiul bătrânei este foarte îndurerat de pierderea suferită, iar vecinii sunt șocați de moartea femeii. 

de Cristina Cruceru

la 26.01.2023, 10:12

O pensionară de 87 de ani a murit de frig, pentru că nu avea bani să-și încălzească casa
O pensionară de 87 de ani a murit de frig, pentru că nu avea bani să-și încălzească casa - Profimedia

Barbara Bolton, în vârstă de 87 de ani, a fost internată la spitalul Fairfield, din UK, pe 11 decembrie anul trecut, cu o infecție toracică. Femeia s-a stins din viață pe 5 ianuarie. Familia hotărâse să o ducă la un azil până la sfârșitul vieții ei.

Autoritățile britanice au deschis o anchetă, după ce vârstnica s-a stins pe patul de spital. Barbara Bolton a fost dusă la spital de către paramedici, după ce a fost chemată o ambulanță. În fișele de la spital, se pare că boala ei ar fi fost legată de faptul că nu-și permitea să aibă încălzire în casă.

Ofițer din cadrul poliției a declarat la audiere: Barbara a fost internată în spital pe 11 decembrie 2022, cu hipotermie, și o infecție toracică. Ea a fost trimisă la spital de către medicul ei de familie, care a spus că acest lucru era legat de faptul că nu-și putea permite încălzirea. În acest timp, starea ei a continuat să se deterioreze. După o discuție cu familia, bătrâna a fost plasată în îngrijire la sfârșitul vieții și a decedat.

Hipotermia este cauzată de expuneri prelungite la temperaturi foarte scăzute și necesită intervenție medicală imediată. Printre cauze se numără nepurtarea de haine călduroase pe timp de iarnă, dar și traiul într-o casă neîncălzită.

Pe acelaşi subiect

Fiul bătrânei este îndurerat de pierderea mamei lui

Fiul bătrânei a vorbit pentru M.E.N, conform Daily Mail: "Am fost în contact cu ea în fiecare zi, am văzut-o și am vorbit cu ea. Acum trebuie să ne confruntăm cu această tristă pierdere și este foarte greu pentru mine și familia mea".

Vecinii bătrânei s-au declarat șocați și întristați să audă de moartea acesteia. Un bărbat a spus: "Cred că Barbara trebuie să fi locuit aici de aproximativ 50 de ani. Știu că a lucrat la farmacia din Tesco până destul de recent. Este atât de trist".

O altă femeie a spus: "Nu am mai văzut-o de câteva săptămâni. Este foarte trist. A fost o femeie foarte drăguță și a locuit aici ani de zile, dar în ultima vreme a fost foarte retrasă".

O anchetă completă a polițiștilor britanici va arăta circumstanțele care au dus la moartea bătrânei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Mapamond » O pensionară de 87 de ani a murit de frig, pentru că nu avea bani să-și încălzească casa, în UK. Fiul ei voia s-o interneze la azil