Antena Meniu Search
x

Video Alarmă falsă aseară pe Aeroportul Otopeni. În avionul din Turcia care a oprit de urgenţă în Bucureşti nu se afla nicio bombă

Misiune contracronometru, aseară, pe Aeroportul Otopeni pentru ofiţerii anti-tero! Un avion al companiei Pegasus Airlines din Turcia a aterizat de urgenţă, după un apel care anunţa o bombă plasată la bord. În avionul care decolase din Istanbul şi zbura spre Dusseldorf, Germania, se aflau 180 de pasageri. Din fericire, alarma a fost falsă. 

de Redactia Observator

la 18.07.2023, 08:39

Vezi și

Avionul companiei Pegasus Airlines din Turcia, la bordul căruia se aflau 180 de pasageri, decolase de doar 55 de minute. 

Cristina Filip, reporter Observator: Aeronava venea de la Instanbul şi se întrepta spre Dusseldorf, în Germania. Potrivit unor surse, în momentul în care se afla în spaţiul aerian românesc, pilotul a primit un apel, a primit informaţia că la bordul aeronavei s-ar afla un dispozitiv exploziv. 

Alerta s-a dovedit a fi falsă

Amenințarea, venită din Turcia a fost transmisă Turnului de control al Romatsa, iar turnul a contactat pilotul.

Pe acelaşi subiect

Atunci pilotul a cerut aterizarea de urgenţă pe Aeroportului Otopeni, cerere aprobată imediat. Iar trupele de intervenție ale SRI au ajuns şi ele rapid în aeroport.

Cristina Filip, reporter Observator: Timp de mai multe ore, specialiştii SRI şi pirotehniştii au făcut verificări. În prima fază, însă, cei 180 de pasageri, care se aflau la bord, au fost debarcaţi în siguranţă. În cele din urmă, alerta s-a deovedit a fi falsă.

Pasagerii aflaţi în aeroport în acel moment s-au speriat

Pasager din aeroport: Nu ştiu cum aş reacţiona. În primul rând, ne panicăm. Apoi să urmărim instrucţiunile. Nu cred că am reacţiona prea bine, vă daţi seama!

Aeronava Pegasus Airlines, care a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Henri Coandă, a decolat la seara trecută, la ora 23:36 cu destinaţia Bonn-Koln, Germania, a informat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Alarmă falsă aseară pe Aeroportul Otopeni. În avionul din Turcia care a oprit de urgenţă în Bucureşti nu se afla nicio bombă