Antena Meniu Search
x

Azilele groazei. Peste 30 de bunici, salvaţi din două centre clandestine din Gorj. Prefectul trimite Corpul de Control la AJPIS

După ce au fost verificate zeci de azile şi centre pentru copii, în Gorj, va fi analizată şi activitatea Agenţiei Judeţene pentru Inspecţie Socială. Prefectul a anunțat că va trimite Corpul de Control acolo să verifice activitatea din ultimii ani a instituţiei.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 18.07.2023, 08:38

Vezi și

Două azile clandestine în care erau cazați 34 de bunici, zeci de amenzi în valoare de peste 200.000 de lei și un dosar penal pentru fraude economice. E, pe scurt, bilanțul doar în Gorj, aici unde au fost verificate 45 de azile pentru vârstnici și centre pentru copii. Dintre bătrânii mutați din centrele care funcționau ilegal, 20 au ajuns în spital, restul la rude ori în alte centre.

Neregulile au determinat prefectul județului Gorj să extindă controalele. E și motivul pentru care trimite corpul de control la AJPIS Gorj să verifice activitatea din ultimii ani, a acestei instituții mai ales că ambele azile clandestine au fost descoperite recent deși unul dintre ele funcționa de mai bine de un an. La nivel național, de când a început această serie de controale, au fost verificate peste o mie de centre și au fost date amenzi în valoare de peste 10 milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Azilele groazei. Peste 30 de bunici, salvaţi din două centre clandestine din Gorj. Prefectul trimite Corpul de Control la AJPIS