Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Alexandra a devenit virală după ce a dezvăluit pacheţelul ideal pentru copii. Într-o zi, numărul urmăritorilor a crescut de 5 ori

A început şcoala şi, odată cu ea, şi stresul părinţilor pentru pacheţelul copilului. Fructe, legume, prăjiturele sau migdale, toate se află în meniul porţionat cu grijă de acasă, în detrimentul clasicului sandwich, care pierde teren în ultimii ani. Ideile pentru a-ţi surprinde zilnic copilul vin acum şi de pe tiktok! 

de Redactia Observator

la 13.09.2024 , 20:23

Grija oricărui părinte care îşi trimite copilul la şcoală este pacheţelul cu mâncare. Cei mici sunt pretenţioşi, aşa că mâncarea trebuie să fie nu doar sănătoasă, ci şi gustoasă şi, dacă se poate, cât mai colorată. Iar dacă în trecut opţiunile erau limitate, acum totul s-a schimbat.

În goana după reţeta perfectă pentru pacheţul copilului, tot mai multe mămici se inspiră mai nou de pe reţelele de socializare. Alexandra Juică şi-a deschis un cont de Instagram în urmă cu un an, unde postează pacheţelul pe care îl face zilnic pentru cei trei copii ai săi. Între timp, a devenit o sursă de inspiraţie pentru mii de mămici din toată ţara. 

Într-o zi, numărul urmăritorilor a crescut de 5 ori

Vezi și

"Nu-mi plăcea deloc ideea de simplu sendviş, sendviş cu măr, banană, zilnic acelaşi lucru şi când am decoperit câte idei sunt. M-am documentat, da, am vrut să ştiu să pregătesc totul ca la carte, să fie cât mai sănătos, diversificat, colorat, atractiv", ne spune Alexandra.

Numai în prima zi de şcoală, numărul urmăritorilor a crescut de cinci ori. Alexandra arată pas cu pas cum pregăteşte meniul. În cel mult o oră, este totul gata. Dar pentru că şi preferinţele copiilor contează, prăinţilor le este destul de greu să scoată clasicul sendviş din meniu.  

"În sendvişul clasic cum primeam noi avem poate prea mulţi carbohidraţi pentru că pâinea e destul de mare şi probabil acolo avem şi mezeluri care nu sunt neapărat calitative. Poate ar trebui să înlocuim cu un ou în contextul în care temperaturile ne permit, o carne pregătita acasă poate să fie peşte, piept de pui, putem avea brânzeturi, iaurt şi fructe şi legume în functie de preparatul pe care alegem să îl punem acolo", ne explică Diana Crişan, nutriţionist.

Iar dacă vă gândiţi să îi daţi bani, în locul pacheţelului, în teorie, ar trebui să staţi liniştiti pentru că alimentele nesănătoase precum pizza, merdenele, prăjituri şi sucuri nu mai pot fi vândute pe o rază de 500 de metri, în jurul şcolilor. În practica însă, ele pot fi cumpărate de oriunde. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Alexandra a devenit virală după ce a dezvăluit pacheţelul ideal pentru copii. Într-o zi, numărul urmăritorilor a crescut de 5 ori