Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Alexia a devenit pelerin de la 7 ani. Adolescenta de 16 ani va străbate 60 de kilometri de la Mânăstrirea Nicula până acasă

A început cel mai mare pelerinaj din Ardeal. Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi, în aceste zile, la Mănăstirea Nicula. Dacă mulţi şi-au întins deja corturile pe pajistea de lângă lăcaşul de cult, pentru alţii anevoiosul drum al credinţei durează trei zile si este străbătut pe jos.  

de Redactia Observator

la 13.08.2024 , 20:44

Pentru câteva momente de linişte sau un loc cât mai aproape de altarul de vară, sute de credincioşi au venit la Nicula încă de azi-noapte. Cătălin locuieşte în Londra, dar şi-a programat concediul astfel încât să nu rateze pelerinajul. 

"Aici găsim o liniște sufletească împlinirea dorințelor atmosfera. O să întindem pe aici diferite paturi și înnoptam aici. Ne rugăm pentru sănătate, sporul casei, înțelegere, nimic mai mult", spune Cătălin, pelerin. 

 A început pelerinajul de la Nicula

Vezi și

Alexia a devenit pelerin la doar 7 ani. De atunci, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului o găseşte sus, în dealul mănăstirii. Adolescenta de 16 ani se va întoarce pe jos acasă, până în judeţul Bistriţa-Năsăud, deşi are de străbătut peste 60 de kilometri. 

Pe acelaşi subiect

"Mă rog pentru familie şi să fie bine", spune Alexia.

Tot pe jos vin, an de an, şi aceşti pelerini din judeţul Sălaj. Fac pe drum trei zile.

"Anul asta fac 16 ani de mers pe jos la Nicula. Egreu, căldurile sunt mari, dar mulțumim bunului Dumnezeu rezistăm", spune Şerban, pelerin.

Pe traseu, pelerinii găsesc adăpost în casele localnicilor care le oferă apă şi mâncare. Mâine, sute de credincioşi, în frunte cu un sobor de preoţi, vor pleca pe jos spre mănăstire 7 kilometri. De cum ajung la mănăstire, credincioșii se pun la rând pt a se închină la icoană Fecioarei Maria. Despre această icoană se spune că în urmă cu 355 de ani a lăcrimat timp de 26 de zile și că este făcătoare de minuni.

"Mâine seară de la 18 va fi Vecernia și de la 21 30 se va scoate icoană din biserică și de la 22 începe Prohodul Maicii Domnului până la 2 noaptea", spune părintele Mocanu.

Se spune că Icoana Maicii Domnului face minuni şi nicio dorinţă spusă nu rămâne neîmplinită. Numai anul trecut peste 30.000 de credincioşi au venit din toate colţurile ţării pentru a participa la pelerinaj. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Alexia a devenit pelerin de la 7 ani. Adolescenta de 16 ani va străbate 60 de kilometri de la Mânăstrirea Nicula până acasă