Antena Meniu Search
x

Video Tradiţii şi obiceiuri de Sfânta Maria Mare. Ce nu se face de Adormirea Maicii Domnului

La mănăstirea Nicula a avut loc impresionanta procesiune de Sfânta Maria Mare, ultima zi de pelerinaj dar şi cea mai importantă. Preotul Gabriel Cazacu a fost prezent în platorul Observator şi a discutat despre simbolurile acestei zilei importante.

de Redactia Observator

la 15.08.2023, 17:30

Vezi și

Preotul Gabriel Cazacu a fost în platoul Observator şi a povestit despre tradiţiile şi obiceiurile de care românii ar trebui să ţină cont în ziua Adormirii Maicii Domnului. 

"Este o zi de mare sărbătoare, o zi de bucurie, de strălucrie, o zi în care românii au venit la Sfânta Biserică în număr foarte mare. Au mers la mânăstiri în aceste pelerinaje extraordinare, au mers în genunchi încă de aseară. Le spunem "La mulţi ani" celor 2.200.000 de români care se numesc "Marin" sau "Maria". Le spunem pentru că este această bucurie extraordinar de mare pe care Maica Domnului o simte astăzi, când este întâmpinată de Fiul Său, cel Preamărit, în Împărăţia Cerurilor şi acolo, inima sa de mama, din nou pulsează şi pentru noi, oamenii, rămaşi aici, pe Pământ. Sărbătoarea de astăzi se mai numeşte Paştile din miezul verii", a transmis părintele. 

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Tradiţii şi obiceiuri de Sfânta Maria Mare. Ce nu se face de Adormirea Maicii Domnului