Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Alexis, cel mai tânăr pilot de drifturi

În lupta cu şoferii teribilişti, autorităţile schimbă strategia. Încearcă să-i convingă pe cei pasionaţi de senzaţii tari la volan să-şi probeze măiestria în concursuri unde sunt respectate regulile de siguranţă. Iar un prim pas a fost făcut în acest week-end. Într-un poligon din Capitală, şoferii s-au întrecut într-o competiţie spectaculoasă de drifturi. Iar cel mai tânăr participant începe peste o săptămână clasa a treia!

de Cristi Popovici

la 02.09.2024 , 12:04

La volanul acestei maşini se află un adolescent de 13 ani. Mai are 3 ani până când poate obţine primul său permis de conducere, iar până atunci îşi arată măiestria la volan în cadrul concursurilor de drift. Cel mai tânăr participant al competiţiei cailor putere are însă doar 9 ani. Îl cheamă Alexis şi recunoaşte că-i place mai mult volanul decât şcoala!

Un curs de drifturi, realizat pe o maşină de competiţie şi în compania unui instructor autorizat costă între 400 şi 900 de euro

"Nu am nici macar un an, am cateva luni de când conduc si e o experienta foarte tari", a declarat Alexis Stan, pilot de drifturi. "Piloteaza foarte bine pentru varsta lui, fiind atat de mic, e inca la inceput. O sa-l vedeti pe circuit mai tarziu, e printre cei mai buni", a declarat Răzvan Stan, tatăl lui Alexis.

Vezi și

Participanţii la competiţia de drift organizată în Sectorul 3 vor să tragă un semnal de alarmă în cazul celor care confundă şoselele cu circuitele profesioniste şi ajung să provoace accidente grave din această cauză. "In acest weekend se desfasoara etapa a patra a Campionatului Naţional de Drift, clasa Street, care se desfăşoara sub moto. Campionii sunt pe circuit, nu pe sosele. Cu aceasta calsa, ne dorim atragerea teribilistilor de pe strazi, pentru a nu mai practica cerculete, drift necontrolat pe strazile circulate", a declarat Manea Alexandru, organizator.

Un curs de drifturi, realizat pe o maşină de competiţie şi în compania unui instructor autorizat costă între 400 şi 900 de euro.

Cristi Popovici Like

Nu poți să fii jurnalist dacă nu iubești adrenalina, provocările și, mai ales, oamenii. Este una dintre cele mai palpitante meserii din lume.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Alexis, cel mai tânăr pilot de drifturi