Antena Meniu Search
x

Video Anchetă după dubla tragedie aviatică din judeţul Constanţa. Cutiile negre vor fi duse la Forţele Aeriene pentru expertiză

Anchete peste anchete după dubla tragedie aviatică din judeţul Constanţa. Opt militari au murit după ce un avion MiG 21 LanceR s-a zdrobit de pământ, marţi seara, iar elicopterul plin cu salvatori, trimis să-l caute s-a prăbuşit la 7 kilometri distanţă. 

de Redactia Observator

la 04.03.2022, 15:44

Vezi și

Şi avioanele MIG 21 Lancer şi elicopterele IAR 330 Puma au fost oprite la sol până când se va afla ce s-a întâmplat cu exactitate. Miza anchetei este mare şi prin prisma îngrijorărilor că la distanță mică de România se duce un război deschis, inclusiv cu forțe aeriene implicate. Trupurile militarilor vor fi preluate astăzi. 

Epavele celor două aeronave şi cutiile negre vor fi duse la Forţele Aeriene pentru expertiză şi sunt luate în calcul mai multe ipoteze, de la defecţiune tehnică sau eroare umană, în cazul avionului MIG, până la condiţii grele de zbor, din cauza timpului nefavorabil, în cazul elicopterului. 

Andreea Filip, reporter Observator: Mai multe camioane militare vor ajunge din moment în moment la morga Cimitirului Central din Constanţa pentru a prelua trupurile neînsufleţite ale militarilor din tragicul accident aviatic. Unul dintre camioane va pleca spre Argeş, iar unul spre Muzeul Militar din Constanţa. Şase sicrie vor fi depuse în această seară. Între timp, trupul pilotului de pe avionul MIG 21 Lancer a fost recuperat aseară de pe câmp, a fost adus tot la morga cimitirului Central. El va fi dus şi înmormântat în Bucureşti. Între timp, cutiile negre ale avioanelor prăbuşite au fost recuperte. De asemenea, epavele sunt ridicate şi duse la Forţele Aeriene pentru expertiză. Sunt luate în calcul mai multe ipoteze, de la o defecţiune tehnică şi până la o eroare umană în cazul avionului şi pâna la condiţii nefavorabile din cauza vremii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Anchetă după dubla tragedie aviatică din judeţul Constanţa. Cutiile negre vor fi duse la Forţele Aeriene pentru expertiză