Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Elevi dispăruţi sau în stop cardio-respirator după ce peretele internatului din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit peste ei. Cum s-a produs tragedia

Tragedie la un liceu din Harghita! Peretele al unui internat s-a prăbuşit, iar mai mulţi copii au fost prinşi sub dărâmături. Până în acest moment, doi elevi sunt în stare stabilă, iar o fată a fost scoasă în stop cardio-respirator - medicii încă se luptă pentru viaţa ei. Ultima victimă salvată de sub ruine în urmă cu doar câteva minute ar fi un adolescent de 17 ani, handbalist la clubul din oraş.

de Redactia Observator

la 18.12.2023, 21:19

Vezi și

Imaginile tragediei din Odorheiul Secuiesc sunt catastrofale. Pompierii sapă în disperare sub bucăţile de beton făcute praf în căutarea victimelor. Câinii de urmă sunt şi ei de ajutor. Mai mulţi copii sunt prinşi sub dărâmături şi fiecare secundă contează.

Reporter Observator: Clădirea era una veche, cand a fost renovată ultima dată?

Noemi Zorgo, purtător de cuvânt Primăria Odorheiul Secuiesc: Nu ştiu să vă zic. Clădirea mai multe de 100 de ani are, acum şcoala voia să renoveze. Prăbuşirea s-a întâmplat dupa terminarea orelor, când cei care locuiau în căminul respectiv intrau în camerele lor.

Salvatorii scot pe braţe primele victime. Mai mulţi martori dau o mână de ajutor şi încearcă să le facă loc pompierilor. O fată este scoasă în stare gravă dintre ruine, iar medicii încearcă să-i salveze viaţa.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile îşi pasează deja vina pentru nenorocire

Demeter Levente, ISJ Harghita: S-a prăbuşit o parte dintr-un internat care se afla în lucru. E plin de ambulanţe, de pompieri. Ştiu că doi copii au fost duşi la spital. Nu ştiu câţi mai sunt că am auzit că acum se uită la numele studenţilor să vadă dacă mai e cineva sub dărâmături.

Sandor Petreș, prefectul Județului Harghita: Ceea ce este foarte importat este că trei persoane au primit îngrijirile medicale necesare. Sperăm ca situaţia lor să evolueze spre bine.

Mai mulţi lucrători ar fi făcut săpături în curtea internatului, iar clădirea nu a mai avut stabilitate. În jur de ora 16:30, un perete s-a orăbuşit, iar două etaje s-au făcut una cu pământul. Încă nu se ştie câţi elevi se aflau în internat la momentul dezastrului.

Autorităţile îşi pasează deja vina pentru nenorocire.

Liceul Teoretic "Tamási Áron" are o vechime de peste 110 ani

Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita: Această clădire nu este în patrimoniul Consiliul Judeţean, de aceea nu vă pot da informaţii detaliate.

Noemi Zorgo, purtător de cuvânt Primăria Odorheiul Secuiesc: Clădirea nu a aparţine Primăriei, clădirea aparţine Bisericii Catolice, deci este domeniu privat. Nu am de unde să ştiu dacă, în momentul de faţă, toate avizele.

Observator a încercat să contacteze Biserica Catolică pentru un punct de vedere, însă, până la această oră, nu au oferit niciun răspuns.

Liceul Teoretic "Tamási Áron", în curtea cărui s-a întâmplat tragedia, a fost clasificat ca monument istoric şi are o vechime de peste 110 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Elevi dispăruţi sau în stop cardio-respirator după ce peretele internatului din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit peste ei. Cum s-a produs tragedia